Угода Ред Булл та Порше зірвалася

Німецький автовиробник не зміг домовитися з "енергетиками" щодо деяких умов договору.
2022 г., 6 вересня, 19:06
Порше та Ред Булл
Порше та Ред Булл

Існував початковий план, за яким Ред Булл планував оголосити про партнерство з Порше на Гран-прі Австрії. Але щось пішло не за планом і очікуване оголошення так і не послідувало.

Під час етапу в Нідерландах керівник "биків" Крістіан Хорнер заявив, що угода між сторонами залежить від бажання німецького автовиробника, а його команда зробила все необхідне.

Оскільки Ауді, інший виробник Volkswagen Group, підтвердив своє повернення у Ф1 у 2026 році, мовчання, яке виникло в таборах Порше та Ред Булл, натякало на те, що в останній момент на їхньому шляху є деякі перешкоди.

І ці перешкоди тепер, схоже, перетворилися на міцні цегляні стіни, що вказують на те, що будь-яка можливість спільного підприємства команди Ф1 між Ред Булл і Порше, яке включало продаж акцій команди з Мілтон-Кійнсі, повністю виключена з обговорення.

Радник "енергетиків" Хельмут Марко в Зандворті заявив в інтерв'ю для F1-Insider.com, на яке посилається Motorsport, що Порше не стане акціонером Ред Булл. Повідомляється, що за лаштунками в Порше є велике розчарування з приводу зриву угоди.

Читайте також: Ріккардо поговорив з Піастрі, щоб той не почував себе винним у ситуації з МакЛареном

Ред Булл хотів зберегти у себе більшу кількість акцій. Крім того, сторони не погодилися щодо розподілу повноважень: "бики" вимагали право вето на будь-яке рішення, але й у Порші хотіли самі визначати стратегію команди.

Спочатку передбачалося, що переговори були досить нескладними. Але чим довше вони тривали і чим глибше вони вдавалися в деталі того, як усе працюватиме, тим більше зростав скептицизм у таборі Ред Булл, оскільки Порше планував залучити більше своїх менеджерів, а не людей з команди Ф1.

КЛЮЧОВІ СЛОВА: Формула 1 Порше Ред Булл

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK