Альпін роздумує про закриття своєї молодіжної академії Ф1 через сагу з Піастрі

Ось до чого може довести команду лише одне оголошення про завершення кар'єри одного 4-разового чемпіона світу.
2022 г., 19 вересня, 13:47
Оскар Піастрі / Getty Images
Оскар Піастрі / Getty Images

Генеральний директор Альпін Лоран Россі припустив, що програма молодих пілотів команди Формули 1 може бути закрита у відповідь на сагу Оскара Піастрі, передає The Race. Піастрі, резервний пілот французької команди, є частиною академії заводської команди Рено з 2020 року.

Він ставав чемпіоном у Формулі 3 і Формулі 2 як юніор Рено/Альпін і розглядався як майбутній гонщик команди. Але він вирішив піти до МакЛарена, так і не дочекавшись свого шансу.

"Це погано для спорту", - сказав Россі. "Окрім нашої "рани", я думаю, що це також зачепило і сам спорт".

Читайте також: Стролл: Для мене Алонсо був злодієм, адже я вболівав за Шумахера

Відхід Піастрі з організації, яка підтримувала його останні кілька років кар'єри і мала намір посадити його за кермо боліда Вільямс наступного року, призвів до деяких припущень, що команди Ф1 думатимуть двічі, перш ніж підтримувати молодих пілотів у майбутньому.

"Ми були тими, хто обпік усіх інших. Проблема, яку він створює, полягає в тому, що він робить ринок надто мінливим місцем. Це ставить під загрозу зацікавлені сторони, які інвестують у нього".

Лоран Россі
Лоран Россі

"Якщо ви вирішите, що економитимете гроші щороку, не інвестуючи в гонщиків, а потім просто переманюєте їх на зекономлені гроші, це інша пропозиція. Я не впевнений, тому я хочу продовжувати їх тренувати, інакше мені доведеться укласти з ними контракт, який може їм не сподобатися".

"Тепер нам справді цікаво, чи варто (продовжувати) інвестувати в гонщиків, крім тих, які у нас вже є, і з якими ми збираємося виконувати до кінця наші зобов'язання, оскільки у нас з ними багаторічні плани. Але якщо постає питання, чи збираємося ми брати нових водіїв – а нам це потрібно?”.

У Альпін ще не було жодного юніора, який потрапив на стартову решітку Ф1. Чжоу Гуаньюй закінчив академію команди, після чого дебютував у серії у складі Альфа Ромео.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK