"Це неповага по відношенню до Б'янкі та його родини": Гаслі в люті від інциденту на Гран-прі Японії

Схоже, що трагедія 2014 року нікого не вчить.
2022 г., 9 жовтня, 19:09
П'єр Гаслі / Getty Images
П'єр Гаслі / Getty Images

Після хаотичного і важкого старту Гран-прі Японії під проливним дощем евакуаційний кран був відправлений на трасу, щоб забрати болід Карла Сайнса.

Більшість машин проїжджали повз кран на малій швидкості, слідуючи за машиною безпеки, але П'єр Гаслі, що стартував на піт-лейн і сильно відстав від пелотона, їхав швидко і мало не влетів у кран.

"Що це за трактор на треку?" — сказав Гаслі по командному радіо. "Я проїхав поруч із ним. Це неприпустимо. Пам'ятайте, що сталося. Не можу в це повірити! Нам не потрібен кран на шляху".

Це сталося лише через вісім років після того, як Жуль Б'янки за тих же умов на цій же трасі врізався в такий же кран. Б'янки помер від травм, отриманих внаслідок аварії, що призвело до змін у Формулі 1 для підвищення безпеки.

Читайте також: Ферстаппен - дворазовий чемпіон світу з Формули-1

Батько Б'янки, Філіп, заявив, що це прояв "повної неповаги до життя гонщика та пам'яті Жуля". Гаслі, співвітчизник Б'янки, додав в інтерв'ю для Sky Sports F1, що йому пощастило залишитися в живих.

"Ми вже втратили Жуля. Ми всі втратили чудового хлопця, чудового гонщика з відомих нам причин. Вісім років тому на цій же трасі, в цих же умовах, з краном. Як? Як це можливо? Як можна було ось так випустити кран - причому не просто на гравій, а на сам трек, коли ми ще перебували на трасі? Я цього просто не розумію".

"Очевидно, я злякався. Якби я втратив машину так само, як Карлос втратив її за коло до цього — не маючи значення, яка була швидкість, 200 км/год, 100 — я б помер, ось так просто. Я не розумію ".

"Це неповага до Жуля, неповага до його сім'ї. Ми всі ризикуємо там своїм життям. Ми робимо кращу роботу у світі, але ми просимо, принаймні, убезпечити нас, це вже досить небезпечно".

"Я просто дуже вдячний, що я тут, і сьогодні ввечері я зателефоную своїй сім'ї і всім своїм близьким. Я проїхав за два метри від цього крана, і якби я був двома метрами лівіше, я був би мертвий".

Після перегонів ФІА оголосила, що після скарг пілотів вона проведе повне розслідування цього інциденту.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK