Вольфф - про Ред Булл: Тепер кожен зможе просто заплатити штраф за перевищення стелі витрат

Приклад австрійської команди можуть наслідувати всі інші.
2022 г., 15 жовтня, 11:34

ФІА у своєму звіті фінансових витрат за 2021 рік дала зрозуміти, що Ред Булл перевищив ліміт витрат. За це "бики" будуть покарані грошовим штрафом.

На думку керівника Мерседес Тото Вольффа, це створить такий прецедент, що відтепер усі команди розуміють, що за перевищення бюджету вони зможуть легко відбутися, просто заплативши штраф, отримавши перевагу на трасі.

"Якщо Ред Булл витратив на 2 мільйони доларів більше допустимої суми, вони можуть закрити це питання, заплативши штраф, який буде в п'ять разів більший за допущене перевищення. Тобто 10 мільйонів", - цитує Вольффа Crash.net.

"І це в будь-якому випадку буде нечесно, тому що грошовий штраф за подібне порушення створює прецедент, при якому інші зможуть шахраювати і просто платити за це. Ми це вже обговорювали - ми могли б просто заздалегідь закласти до бюджету додаткову суму, яка піде на штрафи , але при цьому витратити більше і зберегти позицію команди в чемпіонаті".

Читайте також: Сайнс – про критику: Хтось не хотів бачити мене серед лідерів

Серед потенційних покарань Ред Булл називалося зняття очок з команди та її пілотів. При цьому в Макса Ферстаппена могли відібрати чемпіонський титул 2021 року. Однак, за словами радника команди, до цього ніколи не дійде, оскільки ФІА не вистачить сміливості.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK