У БМВ виключили можливість повернення до Формули-1

Королівські перегони сильно відстають від світового прогресу.
2023 г., 9 лютого, 15:00
Льюїс Гемілтон / Getty Images
Льюїс Гемілтон / Getty Images

Керівник спортивного підрозділу БМВ Андреас Росс заявив, що компанія не збирається повертатися до Формули-1 в найближчому майбутньому.

Компанія не стала подавати заявку на постачання двигунів з 2026 року, коли набуде чинності новий регламент.

Як виявилося, компанії не цікава робота із застарілими гібридними двигунами, які зараз використовуються у Формулі-1. Адже 2026 року боліди перейдуть на технології, які використовуються у виробництві дорожніх автомобілів уже зараз.

"Давайте будемо відвертими. Формула-1 в 2026 році переходить на нові гібридні двигуни. Але там і зараз використовуються гібридні мотори, але з гібридною системою, яка взагалі нікому не потрібна і не актуальна. А в 2026 році вони перейдуть на гібридні системи, які ви вже бачите на автомобілях, але це станеться тільки в 2026 році.

Ми, беручи участь у чемпіонаті IMSA та WEC, використовуємо гібридні технології, які зараз актуальні при виробництві дорожніх автомобілів. Тобто на три роки раніше", - наводить слова Росса SpeedCafe.

Те саме, на думку представника БМВ, стосується й екологічно безпечного палива, яке у багатьох перегонах уже використовують, а у Формулі-1 воно з'явиться також лише у 2026 році.

Нагадаємо, що з 2026 року у Формулу-1 як моторист повертається компанія Форд.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK