Гемілтон - про заборону ФІА на політичні висловлювання: Ніщо не завадить мені висловлювати свою думку

При цьому британець не планує отримувати штрафні очки за порушення нового правила.
2023 г., 19 лютого, 09:53
Льюїс Гемілтон / Getty Images
Льюїс Гемілтон / Getty Images

У грудні ФІА оновила Міжнародний спортивний кодекс, включивши до нього пункт, що вимагає від пілотів попереднього письмового дозволу робити або демонструвати "політичні, релігійні та особисті заяви або коментарі".

Пілот Мерседес Льюїс Гемілтон заявив, що продовжить висловлювати свою думку щодо важливих соціальних питань, незважаючи на нове правило ФІА. 7-разовий чемпіон світу завжди активно висвітлював різні проблеми під час гоночних вікендів. Це ж він планує робити й надалі, повідомляє ESPN.

"Мене це не дивує", - сказав Гемілтон про рішення ФІА на пресконференції після презентації боліда Мерседес 2023 року.

"Але ніщо не завадить мені говорити про речі, якими я захоплений, і про проблеми, які є. Спорт все ще несе відповідальність за те, щоб висловлюватися, підвищувати обізнаність з важливих тем, особливо коли ми подорожуємо всіма цими різними місцями. для мене нічого не змінюється”.

При цьому Льюїс зізнався, що не хоче отримати спортивного штрафу, щоб висловити політичний протест чи висвітлити конкретну проблему без дозволу.

"Я думаю, було б безглуздо говорити, що я хотів би отримати штрафні очки за висловлювання про речі. Але, як я вже сказав, я все ще висловлюватиму свою думку. У нас все ще є ця платформа, і нам ще потрібно вирішити багато речей".

"Підтримка з боку Стефано Доменікалі була приголомшливою, і я думаю, що всі гонщики були дуже згодні зі свободою слова".

Нагадаємо, що сезон 2023 року стартує в Бахрейні 3 березня. З 23 по 25 лютого у Сахірі пройдуть передсезонні тести.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK