Ферстаппен: Ніколи не думав про статистику Шумахера та Гемілтона

Нідерландця не цікавить його місце у ієрархії гонщиків
2023 г., 20 лютого, 08:02
Макс Ферстаппен / Getty Images
Макс Ферстаппен / Getty Images

У наступному сезоні Макс Ферстаппен намагатиметься завоювати третій чемпіонський титул поспіль, що поставить його в один ряд із Джеком Бребемом, Джекі Стюартом, Нікі Лаудою, Нельсоном Піке та Айртоном Сенною, на рахунку яких також по три титули.

Рекордсменами ж є 7-разові чемпіони світу Міхаель Шумахер та Льюїс Гемілтон. Однак, за словами самого Макса, він уже досяг всього, чого хотів, і не прагне потрапити в будь-які статистичні показники.

"Я думаю, що вже досяг більшого, ніж міг колись мріяти, тому я завжди просто намагаюся вичавити з себе максимум", - цитує Ферстаппена Crash.

"Я дійсно не думаю про те, де я перебуваю серед усіх найвеличніших пілотів усіх часів з точки зору титулів або перемог. Я просто хочу робити свою роботу. Я ніколи не був хлопцем, який любить статистику або щось таке".

"Я завжди хочу за підсумками гоночного вікенду сказати собі, що я дійсно вичавив із себе все. Це і зробить мене щасливим. І якщо коли я завершу кар'єру, я озирнуся на свої роки у Формулі 1 і зможу сказати, що я зробив усе, що міг, ось тоді я буду щасливий".

Читайте також: Леклер заявив, що не веде переговори з Феррарі про новий контракт

На даний момент Макс Ферстаппен є наймолодшим гонщиком, який з'являвся на стартовій решітці (17 років і 166 днів), і наймолодшим переможцем Гран-прі (18 років, 228 днів).


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK