Формула 1 хоче переглянути фінансовий ліміт команд

У "королівських перегонах" виникла ситуація, коли слабкі команди не можуть наблизитись до лідерів.
2023 г., 24 березня, 20:01
Формула 1 / Getty Images
Формула 1 / Getty Images

Формула 1 запровадила стелю витрат команд перед початком сезону 2021 року. На думку керівництва серії, це має допомогти вирівняти сили команд.

Топові команди не можуть отримати перевагу, використовуючи свої великі фінансові можливості, але в той же час команди, що відстають,  не можуть наздогнати лідерів через обмеження фінансових вливань.

Виходить ситуація, за якої всі залишаються на своїх місцях, лише незначно впливаючи на свою силу. При цьому якщо команда захоче побудувати нову аеродинамічну трубу, вона буде змушена пожертвувати іншими статтями витрат, що позначиться на їх конкурентоспроможності.

Читайте також: Хорнер прокоментував можливість переходу Гемілтона в Ред Булл

У зв'язку з цим, новий керівник Вільямса Джеймс Воулз на останньому засіданні Комісії Ф1 виніс на обговорення питання про перегляд ліміту витрат. Багато команд підтримали цю ідею, цієї думки дотримується і ФІА, повідомляє Motorsport.

Тепер Ф1 планує провести аналіз змін, які можуть позитивно вплинути на ситуацію, що склалася.

Для того, щоб зміни набули чинності з наступного сезону, за запропоновані зміни мають проголосувати шість команд із десяти. Якщо ж "за" проголосують одразу вісім команд, зміни набудуть чинності негайно.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK