Райкконен: NASCAR відчувається як олдскульна Формула 1 без ДРС

Кімі безперечно більше подобається обганяти без використання рухомої частини заднього антикрила.
2023 г., 27 березня, 18:32
Кімі Райкконен / Getty Images
Кімі Райкконен / Getty Images

У неділю, 26 березня, чемпіон світу Формули 1 2007 року Кімі Райкконен вдруге взяв участь у гонці NASCAR на Трасі Америк в Остіні, возз'єднавшись із командою Trackhouse Racing Chevrolet, з якою він дебютував у Воткінс-Глені минулого року.

Виступаючи перед гонкою, Райкконен сказав, що одним із плюсів NASCAR є те, що там гонщики можуть боротися один з одним без використання будь-яких рухливих аеродинамічних пристроїв, таких як ДРС, яка використовується у Ф1 з 2011 року.

"Люди справді можуть здійснювати обгони без ДРС, і це більше схоже на звичайні перегони Ф1 у старому стилі", - цитує Кімі Motorsport.

"Гонки трохи відрізняються, тому що у Ф1 з відкритими колесами, якщо ви зачепите когось, ви зазвичай втратите машину або втратите колесо. Ви не можете так сильно ризикувати у Формулі 1, тому що ви втрачаєте крихітні частини машини, і ваша машина раптово стає на секунду повільніше, ніж має бути".

Райкконен у чорній машині
Райкконен у чорній машині / Джерело: Getty Images

"У NASCAR гонки можуть бути ближчими. Очевидно, що правила інші, тут вони більш відкриті. Як я зрозумів, якщо ви будете поводитися якось агресивно, то опоненти будуть поводитися так само проти вас. Це робить. кінцівку гонки більш захоплюючою, коли гонщики можуть бути досить агресивними".

Незважаючи на те, що Кімі у кваліфікації посів 12-е місце, під час заїзду у нього виникли складнощі, його навіть розгорнуло. У підсумку він фінішував 27-м, але після гонки Райкконен отримав 30-секундний штраф, який відкинув його на 29-е місце.

Читайте також: Гран-прі Австралії - історично найнезручніший для Ред Булл

Варто зазначити, що у гонці також брав участь ще один чемпіон світу Ф1 Дженсон Баттон – британець приїхав до фінішу 18-м.

КЛЮЧОВІ СЛОВА: Кімі Райкконен NASCAR

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK