Феррарі призначила нового гоночного директора, попрощавшись зі старим ще до Гран-прі Бельгії

Лоран Мекіс залишає Скудерію ще до настання літньої перерви.
2023 г., 27 липня, 14:54
Лоран Мекіс / Getty Images
Лоран Мекіс / Getty Images

Після першого етапу в Бахрейні сезону-2023 з'явилася інформація, що Феррарі наприкінці сезону попрощається із гоночним директором Лораном Мекісом, який працює у команді 4,5 року.

Зараз ця інформація підтвердилася, але з невеликою поправкою. Як повідомляє офіційний сайт Скудерії, Мекіс залишає італійську стайню прямо зараз, ще до старту етапу в Бельгії.

"Час Лорана Мекіса в Скудерії Феррарі добігає кінця цього тижня. Гоночний директор не буде присутній у Бельгії, він залишає "гарцюючого коня" після 4,5 сезонів, під час яких команда здобула сім перемог. Вся команда дякує йому за великий внесок у ці роки", - йдеться у заяві Феррарі.

"Починаючи з Гран-прі Бельгії, частину повноважень Лорана на піт-воллі виконуватиме Дієго Іоверно, який бере на себе роль спортивного директора. Він відповідатиме за всі спортивні питання, а також підтримуватиме зв'язок з ФІА. Іоверно — ветеран Скудерії, який пропрацював у Маранелло останні 23 роки".

"Разом зі своїми колегами з піт-воллу, Маттео Тоньїналлі (керівник інженерної служби траси) і Ревіном Джейном (спеціаліст з гоночної стратегії) він підпорядковуватиметься безпосередньо керівнику команди Фреду Вассеру".

Читайте також: Мерседес розглядає "кожний концепт" боліда 2024 року в надії знайти успішний

Залишок 2023 року Лоран Мекіс відпочиватиме і готуватиметься взяти на себе роль керівника Альфа Таурі, де він замінить Франца Тоста.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK