Керівник Ред Булл заявив, що Гран-прі Монако потребує змін

Трасу потрібно змінити, щоб зберегти її актуальність.
31 травня, 10:16
Гран-прі Монако / Getty Images
Гран-прі Монако / Getty Images

Керівник Ред Булл Крістіан Хорнер заявив, що на Гран-прі Монако потрібно терміново щось змінювати, щоб зберегти актуальність гонки.

Інженер визнав, що нинішні боліди занадто великі для Монте-Карло і їх зменшення не передбачається в найближчому майбутньому. А значить потрібно змінити конфігурацію траси.

"Розміри та вага цих болідів настільки великі, що машини, мабуть, і справді стали надто великими, щоб ганятися на них у Монако. Просто тому що дві машини ледве-ледве вміщаються на трасі, якщо їдуть пліч-о-пліч. І така ситуація неминуче веде до проблем.

Нам потрібно або зробити машини значно меншими в розмірах до 2026 року, чого поки що не передбачається. Або ж, щоб зробити перегони хоч трохи цікавішими, вивчити можливість розширити деякі ділянки траси, щоб потенційно створити якісь можливості для обгонів. Питання в тому, як це зробити?

Думаю, що у Формулі-1 всі прекрасно все розуміють, та й організатори Гран-прі Монако теж. Але щоб захистити перегони, щоб вони проіснували ще 70 років, потрібні якісь еволюційні зміни", - цитує Хорнера RaceFans.

Раніше також пілоти розкритикували ситуацію, що склалася в Монако.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!

КЛЮЧОВІ СЛОВА: Гран-прі Монако

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK