Вольфф: Мої слова Расселлу були найдурнішою річчю, яку я зробив за 12 років у Мерседес

Керівник Мерседес тільки потім зрозумів, що своїм повідомленням він ледь не відволік пілота, який раптово став лідером Гран-прі.
1 липня, 15:10
Тото Вольфф та Джордж Расселл / Getty Images
Тото Вольфф та Джордж Расселл / Getty Images

Пілот Мерседес Джордж Расселл став тріумфатором Гран-прі Австрії після того, як Макс Ферстаппен і Ландо Норріс залишили боротьбу за перемогу внаслідок зіткнення на 64-му колі перегонів.

Одразу після цього інциденту на зв'язок із Расселлом вийшов керівник "срібних стріл" Тото Вольфф, який сказав: "Джордж, ти можеш виграти це! Ти можеш виграти це, Джордж!".

Але у своєму хвилюванні Вольфф не перевірив по GPS, де перебуває Расселл, щоб переконатися, що радіоповідомлення не відволіче його увагу.

У той момент Джордж гальмував перед третім поворотом, тож його відповідь вийшла різкою.

"Просто дайте мені, чорт забирай, їхати!", - сказав британець.

Читайте також: Норріс - про аварію з Ферстаппеном: Я втрачу повагу до нього, якщо він не визнає свою провину

Після перегонів Вольф визнав, що для нього це був незручний момент і майже напевно найдурніший вчинок, який він зробив за час свого перебування в Мерседес.

"Думаю, я досить добре знаю гонщиків і те, що їх потрібно час від часу підбадьорювати або переорієнтовувати. Думаю, я знаю психологію", - цитує австрійця Motorsport.

"Але це найдурніша річ, яку я зробив за 12 років у Мерседес. Мені завжди буде соромно за це, тому що ви дивитеся на те, коли ви надсилаєте повідомлення пілоту. Ви не робите цього при гальмуванні або на високій швидкості в поворотах".

Джерело: Getty Images

"Але я не дивився по GPS, де він був. Я просто бачив, як ці двоє (Ферстаппен і Норріс) винесли один одного, і ми цього очікували. Я на емоціях натиснув кнопку і сказав: "Ми можемо перемогти". Я міг би знищити його цим повідомленням. Уявіть, як би це було!".

"Я емоційний. Мені подобається, що в нас усе добре, і мені подобається бачити, як Льюїс (Гемілтон) і Джордж досягають успіху. Я просто захопився цією ситуацією. Думаю, саме це він сказав потім. А якщо серйозно... це було ніяково".

Нагадаємо, що колега Тото Вольффа з МакЛарен Андреа Стелла натякнув, що ФІА має краще реагувати на інциденти, які призвели до зіткнення Макса Ферстаппена та Ландо Норріса.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK