Гемілтон виступив проти впровадження кондиціонерів у боліди Формули-1

На думку сера Льюїса, підготовленим гонщикам вони не потрібні.
24 липня, 16:27
Льюїс Гемілтон / Getty Images
Льюїс Гемілтон / Getty Images

Пілот Мерседес Льюїс Гемілтон виступив проти ідеї ФІА щодо тестування спрощеної системи кондиціонування повітря в кокпітах болідів Формули-1 для допомоги гонщикам в умовах екстремальної спеки.

Семиразовий чемпіон світу вважає, що одних тренувань має бути достатньо.

"По-перше, я навіть не знав про ці тести. І в цьому немає необхідності. Це Формула-1. Тут завжди так було", - цитує Гема Motorsport.

"У таких умовах важко. Ми високооплачувані спортсмени. І ви повинні тренуватися щосили, щоб бути впевненими, що зможете витримати спеку".

"Це складно. Це нелегко, особливо коли ви їдете в такі місця, як Катар і Сінгапур. Але я не думаю, що нам потрібен кондиціонер у боліді".

Очікується, що перший тест буде проведено під час Гран-прі Нідерландів (25 серпня), а кондиціонер буде встановлено на одному боліді.

Читайте також: Ферстаппену загрожує штраф на Гран-прі Бельгії

Якщо система працюватиме успішно, то ФІА відкриє деталі конструкції, щоб дозволити компаніям створювати свої власні версії, які команди Формули-1 повинні будуть купувати та встановлювати на свої машини.

Однак робити це вони зможуть лише тоді, коли умови сесії досягнуть певних (наразі ще невідомо, яких саме) температурних порогів.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!

КЛЮЧОВІ СЛОВА: Мерседес Льюїс Гемілтон

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK