Колишній російський спонсор Хаас вимагає вилучити активи команди через борги

Команді не дозволять вивезти боліди та обладнання з Нідерландів після гонки.
24 серпня, 10:10
Ніко Хюлькенберг / Getty Images
Ніко Хюлькенберг / Getty Images

Колишній спонсор Хаас російська компанія "уралкалій" звернулася до нідерландського суду з вимогою заарештувати активи команди Формули-1, включно з болідами та іншим обладнанням, через невиплачений платіж, повідомляє Motorsport.

Росіяни вимагали накласти арешт на майно команди на Гран-прі Нідерландів, і попереднє рішення було ухвалено на їхню користь.

У результаті судові пристави і поліція відвідали команду в Зандвоорті в четвер увечері, щоб просунутися у вирішенні питання і оцінити майно команди.

Хаас ніхто не завадить виступити в гонці. Але команді повідомили, що їй не дозволять вивезти машини та обладнання з країни після Гран-прі доти, доки не буде проведена оплата.

Американці виступили із заявою, в якій вони оголосили про роботу з "уралкалієм" над завершенням переказу коштів. При цьому команда заявила, що вона має бути впевнена, що будь-які платежі повністю відповідають санкціям, які були накладені на різні російські компанії.

Джерело: Getty Images

Читайте також: Боротьба за Кубок конструкторів і проблеми Феррарі: чого очікувати від другої частини сезону Формули-1

Нагадаємо, що після слухань у швейцарському арбітражному суді в червні було ухвалено рішення про те, що Хаас повинен повернути "уралкалію" частину спонсорського внеску за 2022 рік, до того як угода між сторонами була анульована через вторгнення росії в Україну.

Хоча суд постановив, що американська команда мала право розірвати угоду, він також заявив, що вона може залишити собі тільки частину спонсорського внеску в розмірі 13 мільйонів доларів, виплаченого за сезон.

Таким чином, Хаас було наказано повернути решту спонсорських виплат, які були зроблені після 4 березня 2022 року, коли угода була розірвана. Передбачається, що ця сума склала близько 9 мільйонів.

Після того як минулого місяця "уралкалій" заявив, що Хаас пропустив липневий термін виплати грошей, російська компанія вирішила цього тижня звернутися до суду в Нідерландах.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!

КЛЮЧОВІ СЛОВА: Хаас

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK