Норріс "проспав" старт, але відігрався і виграв Гран-прі Нідерландів

Пілот МакЛарен знову втратив лідерство ще до першого повороту, але це все одно не завадило йому здобути перемогу в Зандворті.
25 серпня, 17:34
Ландо Норріс / Getty Images
Ландо Норріс / Getty Images

У неділю, 25 серпня, в Зандворті відбувся Гран-прі Нідерландів, що став першим етапом Формули-1 після літньої перерви.

Пілот Ред Булл Макс Ферстаппен не зміг перемогти у себе вдома, програвши, по суті, без шансів Ландо Норрісу з МакЛарен. Компанію їм на подіумі раптово склав представник Феррарі Шарль Леклер.

Читайте також: Боротьба за Кубок конструкторів і проблеми Феррарі: чого очікувати від другої частини сезону Формули-1


Після цього заїзду МакЛарен має змусити Норріса відпрацьовувати реакцію на старті. У Зандворті британець вшосте з шести можливих програв старт, будучи переможцем кваліфікації.

Ферстаппен дуже легко пройшов опонента ще до першого повороту і це було певною мірою навіть добре, адже за темпом у кваліфікації "помаранчеві" перевершили "биків".

Приклад свого напарника наслідував і Оскар Піастрі, натомість Мерседес та Феррарі змогли відіграти позиції. Сайнс та Гемілтон потроху проривалися вперед до групи лідерів.

Ферстаппен все ніяк не міг відірватися від Норріса, який на 17-му колі почав натякати на атаку. Всього через одне коло Ландо на прямій старт-фініш просто об'їхав Макса - ось настільки МакЛарен був сьогодні швидшим.

До того ж, всього за два кола Норріс відірвався від суперника на 2 секунди, після чого почав розвивати перевагу.

Незабаром почалися піт-стопи, де хочеться відзначити Скудерію: італійці чітко спрацювали з Леклером, що дало йому змогу відіграти позицію в Расселла за рахунок андерката.

У бокси з'їздили практично всі гонщики. Серед лідерів на трасі залишилися лише Піастрі та Сайнс. Причому австралієць був одним з останніх, хто поїхав за новою гумою (здавалося, що команда про нього просто забула).

Навіть піт-стопи не дозволили Ферстаппену наблизитися до Норріса - це був той день, коли нідерландець нічого не міг вдіяти із ситуацією на треку.

Приблизно за 20 кіл до кінця гонки Мерседес навіщось покликав Расселла за новою гумою. Джордж ішов п'ятим, але через це рішення він програв позицію не лише Сайнсу, а й Пересу.

Расселлу поставили софт, але він не дозволив йому не лише повернутися в боротьбу, а й навіть заробити додатковий бал за найшвидше коло. До кінця заїзду пілот Мерседес навіть почав втрачати темп, тож буде цікаво послухати, як команда пояснить те, що сталося.

Зате Норріс на останньому колі на зношеній гумі примудрився встановити найкраще коло, що в сумі з перемогою (другою в кар'єрі) дозволило йому трохи скоротити відставання від Ферстаппена в особистому заліку. Він же став найкращим гонщиком дня за версією вболівальників.

МакЛарен програє Ред Булл у Кубку конструкторів лише 30 очок (привіт Чеко Пересу).

Можна відзначити виступ П'єра Гаслі, який практично весь заїзд провів у ТОП-10 і зумів фінішувати дев'ятим. Черговий раз найгіршою командою Гран-прі став Заубер, але це вже ні для кого не сюрприз.


Підсумкова класифікація

Джерело: Formula 1/formula1.com

Уже за тиждень Формула-1 відвідає Монцу, де відбудеться Гран-прі Італії. Там у МакЛарен можуть виникнути проблеми, про що говорила сама команда. Зате, можливо, при домашніх трибунах поїде Феррарі.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!

КЛЮЧОВІ СЛОВА: Гран-прі Нідерландів

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK