"Він - бог": новачок Формули-1 обговорив порівняння себе з Мессі

Франко Колапінто явно не очікував, що його ім'я опиниться в одному реченні з легендарним футболістом.
30 серпня, 23:35
Франко Колапінто / Getty Images
Франко Колапінто / Getty Images

Після Гран-прі Нідерландів команда Формули-1 Вільямс ухвалила рішення все-таки замінити Логана Сарджента через незадовільні результати.

Місце американця в колективі з Гроу зайняв пілот академії Франко Колапінто, який виступав у цьому сезоні у Формулі-2.

Так уже сталося, що 21-річний гонщик став першим за останні 23 роки аргентинцем у Ф1 - останнім був Гастон Маццакане у 2001 році.

Ліонель Мессі - найвидатніший аргентинський спортсмен з часів Дієго Марадони. І в період спаду спортивних успіхів він перетворився на національного лідера, який привів Аргентину до перемоги на чемпіонаті світу 2022 року.

Ліонель Мессі
Ліонель Мессі / Джерело: Getty Images

Читайте також: Боротьба за Кубок конструкторів і проблеми Феррарі: чого очікувати від другої частини сезону Формули-1

Коли Колапінто запропонували порівняти його власну ситуацію із ситуацією Мессі, він відкинув ці порівняння, але визнав значущість свого моменту.

Дуже важко відчувати себе Лео Мессі. Іноді я бачу, що вболівальники порівнюють мене з ним, і я думаю: "Ви, хлопці, збожеволіли, адже Мессі - це бог. Ви не можете нас порівнювати".

"Але вже 23 роки у Формулі-1 не було аргентинського гонщика, тож аргентинці дуже щасливі, адже це особливий момент для них і для мене". 

"Я думаю, що все те щастя, яке відчуваю я, відчувають і багато інших. Це чудовий спосіб завершити цей період, коли у Ф1 не було гонщика з нашої країни". 

"Я б із задоволенням підтримав кого-небудь зі своєї країни, але зараз так багато дітей і людей приходять у Формулу-1, дивляться серіали Netflix, і всі вони підтримують мене. Це здорово бачити", - наводить слова Франко RacingNews365.

Перші дві сесії у Формулі-1 вийшли для Франко Колапінто не найпровальнішими: опинившись у новій для себе обстановці, аргентинець не був найгіршим гонщиком у пелотоні в п'ятничних тренуваннях.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK