Вольфф визнав, що перехід Гемілтона у Феррарі піде на благо всім

Дванадцятирічна співпраця британця з німецькою командою незабаром завершиться.
9 вересня, 22:26
Льюїс Гемілтон / Getty Images
Льюїс Гемілтон / Getty Images

Керівник Мерседес Тото Вольфф заявив, що перехід Льюїса Гемілтона до Феррарі у 2025 році піде всім на користь.

Австрієць не шкодує, що "срібні стріли" розлучаться із семиразовим чемпіоном світу.

"Ми вирішили це всією командою. Ми завжди були дуже чесні з Льюїсом. Мені подобається, що він здатний поставити себе на ваше місце - він розуміє, з чого ми виходили", - цитує Вольффа офіційний сайт Формули-1.

"Тож у цьому відношенні немає ніяких поганих почуттів, немає ніякої зради. Зміни пішли йому на користь. Це був найдовший період співпраці гонщика з командою. Загалом він тривав 12 років. І, можливо, йому потрібно було в якомусь сенсі змінитися та переосмислити себе".

"Бути гонщиком Феррарі дуже престижно. Можливо, для нас як для команди також важливо розкріпачитися і піти в іншому напрямку".

Джерело: Getty Images

Читайте також: Боротьба за Кубок конструкторів і проблеми Феррарі: чого очікувати від другої частини сезону Формули-1

Місце Гемілтона в Мерседес займе 18-річний Андреа Кімі Антонеллі і Вольфф вважає, що італієць впорається зі своїм завданням у наступному році.

"Ви дізнаєтеся, чи готовий хтось до Ф1, тільки коли кинете його в холодну воду. Я думаю, Кімі готовий. Ми робимо все можливе, щоб надати йому дні для тестів".

"Ми не будемо сидіти з ним у машині. Він має це зробити. У нього є талант, інтелект, здібності - все, щоб робити це добре. І ми маємо створити умови, в яких він зможе вчитися і розвиватися".

"Ви повинні дати молодим гонщикам час. Джордж (Расселл) - грізний гонщик, один із найкращих. Не можна очікувати, що 18-річний хлопець сяде в машину і перевершить його. Цього не станеться. Неможливо".

Нагадаємо, що цього тижня відбудеться Гран-прі Азербайджану. На ISPORT можна ознайомитися з розкладом усіх сесій вікенду в Баку.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK