Гемілтон знайшов расизм у словах президента ФІА, який бачить мат як частину культури репу

Семиразовий чемпіон світу незадоволений стереотипним баченням Мохаммеда Бен Сулайєма.
Сьогодні, 12:21
Льюїс Гемілтон / Getty Images
Льюїс Гемілтон / Getty Images

Президент ФІА Мохаммед Бен Сулайєм закликав керівництво Формули-1 вплинути на те, щоб пілоти менше матюкалися по радіо в прямому ефірі, оскільки "це культура репу, а не спорту".

Пілот Мерседес Льюїс Гемілтон сказав, що розуміє стурбованість Бен Сулайєма з приводу надмірної лайки, але у згадці президента ФІА про реп-музику присутній "расовий елемент".

"Те, що він сказав, мені не подобається, як він це висловив. Говорити про реперів дуже стереотипно, оскільки більшість реперів - чорношкірі", - цитує сера Льюїса Sky Sports.

"Це справді вказує на те, що "ми не такі, як вони". Тому я думаю, що це був неправильний вибір слів, і тут є расовий елемент".

"Я згоден, що потрібно трохи прояснити ситуацію, але також корисно мати трохи емоцій, оскільки ми не роботи".

Джерело: Getty Images

Читайте також: "Може так, а може й ні": Ферстаппен прокоментував свій контракт із Ред Булл

Гемілтон, який рідко використовує лайку по командному радіо, каже, що під час вибору слів він враховує, що діти дивляться гонки.

"З одного боку, коли мені було 22, я не особливо про це думав. Швидше, ваші емоції просто спалахували, і ви просто говорили все, що спадає на думку, забуваючи, скільки людей слухають, дітей, які слухають, і всі ці різні речі".

"Тому я згоден у тому сенсі, що ви слухаєте деяких інших гонщиків, і вони просто ще не зрозуміли цього, і на якомусь етапі вони, ймовірно, зрозуміють".

"Я впевнений, що якби за це було накладено штрафи, люди б це припинили. Я не знаю, чи потрібно це, але я, безумовно, думаю, що цього (матів) занадто багато".

Нагадаємо, що в п'ятницю, 20 вересня, стартує гоночний етап у Сінгапурі. На ISPORT можна ознайомитися з розкладом усіх сесій майбутнього вікенду.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK