Алонсо: У наступні два-три роки планую стати триразовим чемпіоном світу

43-річний іспанець має грандіозні плани на майбутнє.
Сьогодні, 19:32
Фернандо Алонсо / Getty Images
Фернандо Алонсо / Getty Images

Незважаючи на свій поважний для спорту вік, Фернандо Алонсо не збирається завершувати кар'єру.

У дворазового чемпіона світу у планах виграти свій третій титул, після якого він був би не проти повернутися в ралі. При цьому 43-річний іспанець не хоче знову йти до Інді 500.

"Я тричі намагався виграти Інді 500, але безуспішно. Це єдине, чого не вистачає (для Потрійної корони). Але на даний момент це не в моїх планах", - цитує Нандо Motorsport.

"Зараз я дуже, дуже зосереджений на Формулі-1. У найближчі два-три роки хочу виграти третій титул чемпіона світу. Це мій перший і єдиний пріоритет на даний момент".

"Після цього мені буде 45 або 46 років. Я думаю, що зобов'язання, які будуть потрібні для участі в Інді 500, обсяг навчання, який мені доведеться повторювати знову ... це буде занадто багато. Або це те, про що я зараз не можу говорити на 100%.

"Думаю, що моїм наступним найбільшим випробуванням стане Дакар".

Джерело: Getty Images

Читайте також: Хорнер: Марко хотів замінити Ріккардо на Лоусона ще після Гран-прі Іспанії

Алонсо розповів, як він готувався до участі в інших серіях після Формули-1.

"Якщо я зможу виграти Дакар, це буде величезною нагородою особисто для мене, тому що я можу перемагати у Ф1, я можу перемагати в гонках на витривалість, перемагати в Ле-Мані та Дайтоні. А якщо я зможу виграти ще й у ралі, це буде дуже багато означати для мене як гонщика".

"Ви не можете водити болід Ф1 так само, як машину Ле-Мана, на якій потрібно проїхати 24 години, щоб виграти гонку, або ралі Дакар, де вам потрібно проїхати через дюни та гравій навколо Саудівської Аравії".

Мені довелося вчитися і починати з нуля в багатьох із цих категорій, оточувати себе найкращими гонщиками у світі, особливо в цій серії, вчитися в них і бути скромним.

"Немає проблем визнати, що я поняття не мав, як водити ралійну машину, але день за днем ​​я вдосконалювався і навчався у них, поки не зміг брати участь у найскладнішому ралі у світі".

Раніше Фернандо Алонсо висловив думку, що він не встигне скористатися впливом Едріана Ньюї, який нещодавно підписав контракт із Астон Мартін.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK