Ньюї розповів, чому він зважився відмовитися від роботи з Гемілтоном у Феррарі

Замість співпраці з семиразовим чемпіоном світу британець погодився працювати з іншим великим пілотом.
4 жовтня, 15:29
Едріан Ньюї / Getty Images
Едріан Ньюї / Getty Images

У вересні було оголошено, що Астон Мартін підписав технічного директора Ред Булл Едріана Ньюї, який почне свою роботу в 2025 році.

Коли він повідомив про свій відхід з австрійської команди, багато інших колективів Формули-1 зв'язалися з ним, у тому числі Феррарі, яка раніше підписала Льюїса Гемілтона.

Гонщик зізнавався, що він із задоволенням попрацював би з Ньюї, але дизайнер вирішив погодитися на роботу в Астон Мартін.

Нещодавно Ньюї запитали, наскільки серйозно він поставився до перспективи підписання контракту зі Скудерією, а також запитали, чому він зрештою віддав перевагу іншій команді.

"Мені було дуже приємно від кількості команд, які зв'язалися зі мною. У мене були переговори з деякими з них, але не з усіма. Зрештою, це стало дуже чітким і природним вибором з усіх причин, які я виклав раніше на конференції", - цитує Ньюї офіційний сайт Формули-1.

"Ближче до кінця квітня я вирішив, що мені потрібно робити щось інше. Я провів багато часу з Менді, моєю дружиною, обговорюючи, що робити далі. Що нам робити? Ми вирушимо в кругосвітнє плавання? Я буду займатися чимось іншим?".

Джерело: Getty Images

Читайте також: Жак Вільнев похвалив Сайнса за вибір на користь Вільямс, а не Ауді

"Ми взяли невелику перерву. Я відчував, що мені пощастило досягти того, чого я прагнув з 10 або 12 років, а саме стати дизайнером в автоспорті - я навіть не знав слова "інженер".

"Я можу чесно сказати, що все інше було бонусом, адже я досяг цього прямо після університету. Але треба бути чесним із самим собою і зберігати свіжість, тому я відчув, що мені потрібен новий виклик".

Раніше президент ФІА Мохаммед Бен Сулаєм заявив, що він чудово розуміє Макса Ферстаппена, оскільки вони обидва страждають від британських ЗМІ.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK