ФІА збирається провести церемонію нагородження в Руанді, де стався спалах смертоносного вірусу

До цього вечора залишилося всього два місяці.
10 жовтня, 21:27
Келлі Піке та Макс Ферстаппен / Getty Images
Келлі Піке та Макс Ферстаппен / Getty Images

ФІА, як і раніше, планує провести щорічну церемонію вручення призів у Руанді в грудні, незважаючи на те, що Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) рекомендувала утриматися від поїздок у цю країну через спалах вірусу Марбург, повідомляє Motorsport.

Федерація проведе свою щорічну святкову феєрію в Кігалі 13 грудня, щоб вручити нагороди командам і гонщикам різних автоспортивних серій, а також відсвяткувати 120-річчя своєї організації.

Але ФІА може зіткнутися з деякими логістичними проблемами під час організації вечора, оскільки Руанда зараз перебуває в центрі спалаху вірусу.

Наприкінці минулого місяця Міністерство охорони здоров'я Руанди оголосило про перші підтверджені випадки захворювання вірусом Марбург.

Згідно з останніми даними, опублікованими Міністерством охорони здоров'я Руанди 8 жовтня, наразі в країні зареєстровано 58 підтверджених випадків захворювання і 13 смертей. Це один із найбільших в історії підтверджених спалахів захворювання.

Попри це ВООЗ не стала запроваджувати повну заборону на поїздки в Руанду.

Джерело: Getty Images

Читайте також: Радник Ред Булл розповів, чому Ньюї вирішив залишити команду

ФІА перебуває в контакті з урядовими установами, щоб стежити за розвитком подій, але стверджує, що плани проведення церемонії нагородження наразі не порушені.

Вірус Марбург, клінічно схожий на вірус Ебола, може викликати смертельну геморагічну лихоманку, смертність від якої сягає 88%. Наразі лікування не існує, але медичні працівники отримують пробну вакцину.

Люди заражаються під час контакту з кажаном Rousettus, але хвороба поширюється між людьми під час прямого контакту - через кров, виділення, органи та інші біологічні рідини інфікованих людей, а також через заражені поверхні й матеріали, такі як постільна білизна та одяг.

Примітно, що присутність призерів на церемонії нагородження ФІА вважається обов'язковою, інакше буде штраф, як це було з Льюїсом Гемілтоном.

У 2021 році пілот Мерседес пропустив церемонію через скандально відомий фінал Гран-прі Абу-Дабі.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!

КЛЮЧОВІ СЛОВА: ФІА

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK