"Ми їх задрафтували, а не підписали": ГМ Голден Стейт - про найбільший податок на розкіш у лізі

Бобу Майєрсу не подобається риторика управлінців деяких клубів.
2022 г., 9 червня, 22:10
Боб Маєрс / Getty Images
Боб Маєрс / Getty Images

Голден Стейт не просто найдорожча команда НБА. Це, безперечно, найдорожча команда в історії професійного спорту Північної Америки.

Уорріорз платять своїм гравцям близько 176 мільйонів доларів, але оскільки вони повторно порушують податок на розкіш, вони також повинні сплатити більше 170 мільйонів доларів у вигляді податкових платежів. Це загальні витрати у розмірі 346 мільйонів доларів.

Читайте також: ЛеБрон збудує лікарню в рідному Акроні

Кліпперс були другою найдорожчою командою ліги цього сезону, і їхня вартість склала близько 250 мільйонів доларів. Тільки ЛАК, Бруклін, Лейкерс і Мілуокі витратили цього сезону навіть удвічі менше, ніж "воїни", і решта НБА не в захваті від цього.

Раніше цього тижня кореспондент ESPN Зак Лоу повідомив, що "суперники вже бурчать із приводу конкурентної переваги Голден Стейт у витратах", але, на думку генерального менеджера клубу Боба Майєрса, його команда просто діє в рамках правил.

"Я думаю, що вам має бути дозволено витрачати гроші на своїх гравців", - цитує Майєрса CBS Sports. "Я маю на увазі, що ми задрафтували багатьох цих хлопців, ми їх розвинули. Не те, щоб ми пішли і підписали їх усіх як вільні агенти і таким чином побудували якусь команду".

"Ларрі Райлі вибрав (Стефа) Каррі, я був тут, коли ми вибрали Клея (Томпсона), ми вибрали Дреймонда (Гріна), ми вибрали (Джордана) Пула, ми обміняли (Ендрю) Віггінса. Ніхто не хотів Віггінса, тоді ніхто нічого не говорив".

Технічно Майєрс має рацію. Його Уорріорз побудовано навколо трьох доморощених суперзірок. Вони мають четвертий великий слот зарплати, що належить Ендрю Віггінсу, який спочатку з'явився, коли Кевін Дюрант приєднався до команди завдяки різкому стрибку стелі зарплат у 2016 році.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK