Матч усіх зірок НБА: команда Янніса перемогла команду ЛеБрона, Тейтум побив рекорд результативності

Вперше з моменту зміни формату Джеймс програв дуель капітанів.
2023 г., 20 лютого, 07:46
Янніс Адетокумбо / Getty Images
Янніс Адетокумбо / Getty Images

У ніч на понеділок, 20 лютого, у Солт-Лейк-Сіті відбулася головна подія всього зіркового вікенду 2023 року - Матч усіх зірок НБА, який став уже 72-м в історії ліги.

Як і було оголошено раніше, капітани команд, ЛеБрон Джеймс та Янніс Адетокумбо, обирали гравців у свої склади незадовго до старту поєдинку.

Через травму зап'ястя участь Янніса вийшла формальною: він провів на паркеті всього 20 секунд і заробив два очки, після чого до кінця гри сів на лаву.

Джерело: Getty Images

Але й без нього було кому набирати очки. Лідерство в команді Грік Фріка на себе взяв Джейсон Тейтум, який став найрезультативнішим гравцем зустрічі, попутно оновивши кілька рекордів МВЗ.

Зірка Бостона набрала 55 очок, побивши тим самим рекорд Ентоні Девіса (52 очки у 2017 році). Джей Ті також став володарем рекорду за набраними очками за чверть (27) та половину (38). За свій виступ він був визнаний MVP Матча усіх зірок.

Джерело: Getty Images

Від нього намагалися не відставати тимчасовий партнер на майданчику Донован Мітчелл (40 очок) та його товариш по Селтікс Джейлен Браун, який, будучи резервістом команди ЛеБрона, став найрезультативнішим у своєму колективі (35 очок). Не сильно відстали від нього Кайрі Ірвінг та Джоел Ембіід (по 32 очки).

Джерело: Getty Images

Джерело: Getty Images

Не можна не відзначити, що сам "Король" цього вечора набрав лише 13 очок. Це пов'язано з тим, що він пропустив другу половину гри через пошкодження руки. Джеймс спробував заблокувати лей-ап Паскаля Сіакама, але замість м'яча вдарив по кільцю.

А найнерезультативнішим став ДеАарон Фокс - розігруючий Сакраменто за 9 хвилин на паркеті не набрав жодного очка.

Джерело: Getty Images

На останню чверть команда ЛеБрона вийшла із 17-очковим відставанням. І незважаючи на перемогу в заключній 12-хвилинці, вона все ж таки поступилася. Це перший випадок за час існування нового формату МВЗ – до цього Джеймс виграв усі п'ять ігор.

Читайте також: Skill Challenge та конкурс триочкових кидків: відео виступів баскетболістів

Команда ЛеБрона – Команда Янніса 175:184 (46:46, 46:53, 49:59, 34:26)

Команда ЛеБрона: Ірвінг (32 + 15 передач), Ембіід (32 + 7 підбирань), Джеймс (13), Дончич (4), Йокич (4 + 6 передач) – старт; Браун (35 + 14 підбирань), Галібертон (18), Едвардс (12), Рендл (11), Джордж (8), Джексон (6), Фокс (0).

Команда Янніса: Тейтум (55 + 10 підбирань + 6 передач), Мітчелл (40 + 10 передач), Маркканен (13 + 7 підбирань), Морант (6), Я. Адетокумбо (2) – старт; Ліллард (26), Сіакам (12 + 7 підбирань), Гілджес-Александер (9 + 7 передач), ДеРозан (8), Сабоніс (6), Адебайо (4), Холідей (3).


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK