Плей-оф НБА: Головні питання, інтриги та прогноз на перший раунд

Пропонуємо до вашої уваги огляд першого раунду постсезону в Національній баскетбольній асоціації.
2023 г., 15 квітня, 15:00
НБА / Getty Images
НБА / Getty Images

Вже в суботу, 15 квітня, стартує довгоочікуваний плей-оф НБА, перший раунд якого обіцяє подарувати чимало сюрпризів фанатам баскетболу.

І якщо на Сході ситуація приблизно зрозуміла: перші три команди конференції (Мілуокі, Бостон, Філадельфія) без проблем мають пройти своїх опонентів, то на Заході все набагато цікавіше, адже далеко не факт, що Мемфіс, який фінішував у регулярці другим, зможе подолати цю стадію. (ЛеБрон передає привіт).

Тому ISPORT вирішив розглянути всі пари постсезону, виділити в них головні питання та інтриги, а також спробувати спрогнозувати результати кожного протистояння.

Мілуокі (1) - Маямі (8): розминка для "оленів"

Яким би класним лідером не був Джиммі Батлер, матчі плей-ін показали, що нинішня стеля для Маямі – перший раунд. Команда з Флориди була жахлива в обороні у грі з Атлантою, ті ж проблеми були і проти Чикаго. Важко сподіватися на прогрес колись фіналіста НБА, коли склад команди не посилюється.

Джерело: Getty Images

А для чемпіона 2021 року майбутня серія з Хіт стане чудовим тренуванням перед другим раундом. Поки що немає жодних причин припускати, що Мілуокі не зможе дійти до, як мінімум, фіналу конференції.

Прогноз: прохід Мілуокі 4-1.

Денвер (1) - Міннесота (8): "вовки" все ще не готові

Враховуючи індивідуальну вразливість Руді Гобера в обороні в плей-ф, а також відсутність стабільності у Карл-Ентоні Таунса та Ентоні Едвардса, на прохід через кращу команду Заходу Тімбервулз розраховувати не доводиться.

До того ж найкращий захисник команди Джейден МакДеніелс в абсолютно безглуздій ситуації зламав собі руку й більше не хіграє в цьому сезоні.

Джерело: Getty Images

Денвер сам повинен бути готовий до непростої серії. Маючи одного з найкращих гравців ліги, команда Майкла Мелоуна все ще посередня в обороні (15-е місце за деф рейтингом у лізі, Міннесота 10-а).

Запитання також викликає здоров'я лідерів. Але навіть не дивлячись на це Наггетс не повинні зазнати серйозних проблем.

Прогноз: прохід Денвера 4-1

Бостон (2) - Атланта (7): "кельти" розпочинають похід за титулом

Відчувши смак Фіналу НБА, Бостон має намір, як мінімум, повторити свій минулорічний успіх. Другий рейтинг ліги як у нападі, так і у захисті, молоді зірки, які стали досвідченішими. Головне питання полягає в тому, чи готовий Джо Маззулла зробити те, що не вдалося Іме Удоці?

Джерело: Getty Images

Для Атланти цей плей-оф може стати останнім у тому вигляді, як вона зараз знаходиться. Наприкінці сезону з'явилася інформація, що фронт-офіс готується до перебудови команди - навіть Трей Янг не може вважати себе недоторканним. "Яструби", звичайно, можуть зіпсувати нерви "кельтам", але не більше.

Прогноз: прохід Бостона 4-0.

Мемфіс (2) - Лейкерс (7): перший апсет постсезону?

Мемфіс має серйозні проблеми: у першій зустрічі точно не зіграють Десмонд Бейн, Стівен Адамс, Джарен Джейсон-молодший, Тайс Джонс і Брендон Кларк, під питанням залишається участь Діллона Брукса і Джа Моранта.

У той же час Лейкерс підійдуть до цієї гри у всеозброєнні. Здоровий ЛеБрон, здоровий Девіс, здорові ролевики. Все веде до того, що дехто підрубить свій режим Бога у плей-оф і відправить Гріззліс додому.

Джерело: Getty Images

Нещодавно Брукс заявив, що він був би не проти зіграти в першому раунді з "озерниками". Що ж, Мемфіс уже став однією з найненависніших команд ліги за довгі язики своїх гравців, які нічим не підкріплюють свої слова. Тепер у них буде чудова нагода проявити себе.

Прогноз: прохід Лейкерс 4-2.

Філадельфія (3) - Бруклін (6): початок важкого шляху команди з Міста братньої любові

Минулого літа Джеймс Харден відмовився від великого контракту заради того, щоб Філадельфія змогла посилитись. Подібним жестом "Борода" показав, що готовий на все заради чемпіонства. По ходу сезону він перетворився на чудового плеймейкера, а їхній дует з Джоелом Ембіідом став ще більш смертоносним.

У цей же час у Нью-Йорку відбувалася вакханалія імені Кайрі Ірвінга, яка призвела до того, що Бруклін втратив Ірвінга та Дюранта, перетворившись із контендеру на те, що було ще до приходу цієї парочки. Однак ніхто не очікував, що Мікал Бріджес проявить себе ось так, повівши команду в плей-оф.

Джерело: Getty Images

Сіксерс напевно дивляться вперед за своїм календарем, де у них у другому раунді має бути Бостон, а у фіналі буде Мілуокі. Тому 76-ті захочуть в енергозберігаючому режимі пройти Нетс, а ті у свою чергу не те, щоби сильно претендують на другий раунд. І як шкода, що Бен Сіммонс точно не зіграє...

Прогноз: прохід Філадельфії 4-0.

Сакраменто (3) - Голден Стейт (6): от і казочці кінець... чи ні?

Безсумнівно, те, що зробив Майк Браун із Сакраменто, заслуговує на звання Тренер року. Кінгз - найкраща команда НБА за атакуючим рейтингом, однак у захисті все далеко не так добре (24-е місце).

Після непростого етапу в середині сезону Голден Стейт під кінець досить спокійно перебував у зоні плей-оф, звідки й не думав зникати. Але те, як "воїни" грають на виїзді...33-8 у домашніх іграх і 11-30 на виїзді - це не те, чого очікуєш від чинного чемпіона.

Джерело: Getty Images

Будь Ворріорз у стані сезону-2021/22, питань про переможця пари не було б жодних. Але є відчуття, що Сакраменто може поборотися із Голден Стейт аж до сьомого матчу. Але там досвід і зіркові гравці візьмуть гору.

Прогноз: прохід Голден Стейт 4-3.

Клівленд (4) - Нью-Йорк (5): битва рівних за силою опонентів

Якщо Гобер зламав процес розвитку Міннесоти, то Донован Мітчелл у Клівленді його лише доповнив. Екс-лідер Юти повів за собою молоду банду Кавальєрс, привівши їх до четвертого місця на Сході, попутно потрапивши до ТОП-5 у гонці за MVP. Важливо відзначити, що Спайда не завадив розвитку Гарленда, а Моблі став чудовим двостороннім гравцем.

Нікс переживають період Ренесансу: після провального минулого сезону, в якому вони не потрапили навіть у плей-ін, Джуліус Рендл посварився з усіма, з ким тільки можна, а команда тріщала по швах, нинішній рік показав, що навіть з таких ситуацій можна вибратися.

Джерело: Getty Images

Певною мірою це заслуга Тома Тібодо, який хоч і продовжує змушувати лідерів грати по 89 хвилин у кожному матчі, але зумів виправити стан справ. Не можна також не відзначити вплив Джейлена Брансона, який став головним плеймейєром команди.

Шансів у цьому протистоянні більше все ж таки у Клівленда: більш молоді, голодні і, що важливо, здорові. Рендл ризикує пропустити перший матч через травму гомілкостопа. Є інформація, що він готовий зіграти, але ризик отримати рецидив все ж таки високий.

Прогноз: прохід Клівленду 4:3.

Фінікс (4) - Кліпперс (5): вічна проблема Лос-Анджелеса

Шістнадцять місяців не грав Кавай Леонард після того, як порвав хрести у серії плей-оф проти Юти. Тоді Пол Джордж зміг поодинці дотягнути Кліпперс до фіналу Західної конференції, де вони у шести матчах поступилися Фініксу.

Тепер Джордж зламався і на потужні плечі Фан Гая лягає завдання пройти Санз. Занадто часто "вітрильники" страждають через проблеми зі здоров'ям то одного, то другого.

Джерело: Getty Images

Це могла б бути одна з найкращих серій не тільки першого раунду, а й усього плей-оф, але травма Джорджа не залишає жодних шансів: Букер, Дюрант, Пол і Ейтон – надто крутий набір гравців та скіллів, навіть після втрати Бріджеса та Джонсона – стовпів оборони Фінікса.

Звісно, ​​дуель Дюранта та Леонарда стане окрасою всього протистояння. Не можна не згадати, що це буде перша зустріч Кевіна з Расселлом Вестбруком у постсезоні з моменту їхнього розставання в Оклахомі. Однак у багатьох фанатів після цієї серії може виникнути почуття недомовленості.

Прогноз: прохід Фінікса 4:2.

Олексій Погорелов, ISPORT.ua

КЛЮЧОВІ СЛОВА: плей-оф плей-оф нба

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK