Банкеро пояснив, чому він вирішив виступати за США, а не Італію

Одна європейська федерація залишилася розчарованою рішенням форварда Орландо.
2023 г., 13 липня, 00:26
Паоло Банкеро / Getty Images
Паоло Банкеро / Getty Images

Нещодавно було оголошено заявку збірної США на майбутній чемпіонат світу-2023. Деякі фанати здивувалися, побачивши у заявці молоду зірку Орландо Паоло Банкеро.

Справа в тому, що протягом минулого сезону 20-річний форвард заявляв, що має намір виступати на міжнародній арені за збірну Італії, маючи італійське коріння по батьківській лінії. При цьому він ніколи не був у Італії.

Як виявилося, минуле його матері, яка грала в ЖНБА та за збірну США в 1990-х роках, відіграло велику роль у його виборі представляти країну, в якій він народився.

"Це фото збірної США висіло в підвалі, і моя кімната була в підвалі. Я бачив це кожен божий день. Це була буквально одна з моїх найбільших мрій у дитинстві - грати за США", - цитує Банкеро BasketNews.

Паоло разом із мамою Рондою
Паоло разом із мамою Рондою / Джерело: Getty Images

Банкеро серйозно роздумував над тим, щоб представляти Італію в підлітковому віці. Італійська федерація зв'язалася з ним, запропонувавши тоді 17-річному Паоло зіграти за збірну.

"Мені було 17, коли вони зв'язалися зі мною. Це був період у моєму житті, коли я відчував, що не можу упустити цю можливість, адже частина моєї родини з боку батька - італійці. Я мало знав про своє італійське походження. Так що я відчував, що це ідеальний спосіб дізнатися більше і стати ближче до моєї італійської спадщини".

"Але COVID зруйнував ці плани. Я весь час думаю, наскільки іншим було б моє життя, якби не COVID. У результаті я не зміг зіграти за збірну Італії, перейшов у Дьюк, провів чудовий рік, став першим номером на драфті, і, знаєте, обставини змінюються".

Його досвід роботи в Дьюці з колишнім головним тренером збірної США та легендою NCAA Майком Кшижевським також відіграв велику роль. Тренер Кей одного разу запитав його, чи збирається він представляти Італію, на що Паоло відповів ствердно.

Майк Кшижевські
Майк Кшижевські / Джерело: Getty Images

Читайте також: Коментатор UFC: Усім був би п**дець, якби ЛеБрон пішов у ММА

Кшижевські попросив його переглянути своє рішення, згадавши досвід Кайрі Ірвінга, коли той обирав між Австралією та США.

"Всі ці фактори вплинули на моє рішення. Вони були в мене в голові, коли я сів, щоб серйозно подумати про це".

Варто зазначити, що Італійська федерація баскетболу розкритикувала Паоло Банкеро після того, як його вибір припав на збірну США.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK