Фінал НБА: Бостон без Порзінгіса втретє обіграв Даллас

Команда Святослава Михайлюка максимально наблизилася до завоювання чемпіонського титулу.
13 червня, 07:50
Джейлен Браун / Getty Images
Джейлен Браун / Getty Images

У ніч проти четверга, 13 червня, відбувся третій матч фінальної серії НБА, в якому Даллас приймав Бостон.

До початку зустрічі шанси господарів паркету на перемогу значно збільшилися, адже Селтікс оголосили, що через травму не зможе зіграти Крістапс Порзінгіс.

І спочатку для Маверікс все було добре - вони вели 25:12 у середині першої чверті. Але гості оформили ривок 18:6 та скоротили відставання до мінімуму. На велику перерву команди також пішли за мінімальної переваги Далласа.

А ось у третій 12-хвилинці техасці провалилися: до кінця чверті Бостон відірвався на 15 очок, а на старті заключної чверті він збільшив перевагу до 21 очка.

Але, на щастя, інтрига повернулася, оскільки команда Джейсона Кідда сильно провела наступний відрізок, набравши 23 очки проти двох у "кельтів".

Здавалося, що ось він шанс для Далласа забрати матч, але за чотири хвилини до кінця поєдинку сталася одна важлива подія: за рахунку 90:93 Лука Дончич був вилучений з майданчика за шість фолів (Вперше для себе в рамках плей-оф НБА).

Джерело: Getty Images

Кайрі Ірвінг спробував принести своїй команді перемогу, але Бостон скористався відсутністю словенця сповна.

У підсумку Селтікс перемогли з рахунком 106:99 і тепер перебувають в одній перемозі від свого 18-го чемпіонського титулу.

Найрезультативнішими гравцем матчу став Ірвінг, який набрав 35 очок, 3 підбирання та 2 передачі.

Даллас - Бостон 99:106 (31:30, 20:20, 19:35, 29:21)

Даллас: Ірвінг (35), Дончич (27 + 6 підбирань + 6 передач), Вашингтон (13 + 8 підбирань), Геффорд (6), Джонс (2) - старт; Лайвлі (11 + 13 підбирань), Грін (3), Екзам (2), Харді (0), Клебер (0), Хардуей (0).

Бостон: Тейтум (31 + 6 підбирань), Браун (30 + 8 підбирань + 8 передач), Вайт (16 + 5 підбирань), Холідей (9), Хорфорд (8) - старт; Хаузер (9), Тіллман (3), Прітчард (0).

Рахунок у серії 0-3

Потенційно останній матч серії пройде у ніч на суботу, 15 червня. Нагадаємо, що на ISPORT можна ознайомитися з розкладом та результатами всіх матчів фінальної серії НБА.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK