Бостон - чемпіон НБА

Селтікс при рідних фанатах здобули перемогу в фінальній серії.
18 червня, 06:00
Джейсон Тейтум / Getty Images
Джейсон Тейтум / Getty Images

Після перемоги Далласа в четвертому матчі фінальна серія НБА переїхала назад в Бостон. Тут за Селтікс знову зміг зіграти Крістапс Порзінгіс, який хоч і отримав досить лімітований час, але був дуже корисним своїй команді.

"Зелені" з самого початку заволоділи ініціативою, а в останні хвилини першої чверті зробили ривок і пішли на першу перерву вже за переваги в десять пунктів. В середині другої чверті Тейтум та компанія скористалися декількома помилками опонента і далеко не найкращою грою Луки Дончіча і Кайрі Ірвінга та довели перевагу до 15 балів. 

Але тільки но Даллас почав зменшувати відставання, як знову настали дві останні хвилини чверті і Селтікс просто знищили Маверікс, а божевільний триочковий баззер перед перервою у виконанні Пейтона Прітчарда взагалі виглядав, як чемпіонський кидок.

Після перерви перевага в один момент дійшла до 26 балів, але потім Лука Дончіч почав нарешті почав набирати очки і все ж "втримав" розрив на рівні 20 балів, хоча кому від цього було легше?

Остання чверть стартувала з "сухою" трихвилинки, коли жодна з команд не могла набрати очки, поки цього не зробив Крістапс Порзінгіс. Вже на той момент стало зрозуміло, що на цьому вже кінець, шансів у Маверікс майже не залишалось.

Джерело: Getty Images

Святослав Михайлюк вийшов в фіналі на останні 40 секунд матчу та відмітився підбиранням біля свого щита. Таким чином, Михайлюк став другий українцем, який став чемпіоном НБА.

Бостон - Даллас 106:88 (28:18, 39:28, 19:21, 20:21)
Рахунок у серії 4:1

Бостон: Тейтум (31 + 9 підбирань + 11 передач), Браун (21 + 8 підбирань + 6 передач), Холідей (15 + 11 підбирань), Уайт (14 + 8 підбирань), Горфорд ; Хаузер (8), Порзингіс (5), Прітчард (3), Корнет (0), Бріссет (0), Михайлюк (0).

Даллас: Дончич (28 + 12 підбирань + 6 втрат), Ірвінг (15 + 9 передач), Д.Джонс (10), Геффорд (6), Вашингтон (4) – старт; Грін (14), Екзам (4), Харді (3), Лайвлі (2), Клебер (2), Пауелл (0), Проспер (0), Хардуей (0), Лоусон (0).

Для Бостона цей чемпіонський титул став рекордним - вони вийшли в одноосібні лідери в історії Національної Баскетбольної Асоціації. 

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK