Кемба Вокер оголосив про завершення кар'єри

Розігруючий, який останні п'ять років страждав на травм, вирішив зав'язати з баскетболом у віці 34 років.
2 липня, 23:00
Кемба Вокер / Getty Images
Кемба Вокер / Getty Images

Колишній гравець НБА Кемба Вокер вирішив завершити професійну кар'єру.

Про відхід з баскетболу 34-річний розігруючий оголосив у соціальних мережах, опублікувавши відповідне прощання.

"Я хочу почати з подяки Богу за все, що він мені дав. Баскетбол зробив для мене більше, ніж я міг собі уявити, і я дуже вдячний за дивовижну подорож, яку я зробив".

"На цьому я хочу повідомити, що офіційно йду з баскетболу. Все це було мрією. Коли я озираюся назад, я досі не можу повірити в те, чого досяг у своїй кар'єрі".

"Я знаю, що не зміг би дійти до цього моменту, якби мене не оточувала неймовірна система підтримки. Мені треба подякувати дуже багатьом людям - моїй мамі, тату і всій родині, моїм товаришам по команді, які стали сім'єю, і тренерам, які вірили в мене і розкрили в мені все найкраще”.

"Баскетбол назавжди залишиться частиною мого життя, так що це не прощання. Я з нетерпінням чекаю на те, що буде далі".

Читайте також: Гравця НБА заарештували за використання фейкового імені під час розслідування

Кемба Вокер був обраний під загальним дев'ятим піком на драфті 2011 року командою Шарлотт Бобкетс (нині Шарлотт Горнетс).

Після восьми сезонів у команді він пішов вільним агентом у Бостон, де провів два роки. Влітку 2021 року його відправили до Оклахоми, яка потім викупила його контракт, після чого він підписався з Нью-Йорком.

Влітку 2022 року його обміняли в Детройт, який відрахував його у жовтні того ж року. Через місяць Кембу підписав Даллас, але у січні 2023 року його знову було відраховано. Минулий сезон баскетболіст провів у Європі у складі Монако.

Вокер провів 750 матчів у НБА, в яких він набирав у середньому 19,3 очки, 3,8 підбирання та 5,3 передачі при 41,8% реалізації з гри, 36% реалізації триочкових та 84% реалізації штрафних.

На його рахунку потрапляння до третьої символічної збірної НБА (2019), участь у матчі новачків (2012, 2013), участь у Матчі всіх зірок (2017-2020), Приз імені Боба Коузі (2011), чемпіонство NCAA (2011), звання Найвидатнішого гравця NCAA (2011), потрапляння до першої всеамериканської збірної NCAA (2011) та Приз за спортивну поведінку (2017, 2018).

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!

КЛЮЧОВІ СЛОВА: Кемба Вокер

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK