Суд США відхилив позов Хаас проти колишнього керівника команди

Тепер Гюнтер Штайнер чекатиме, що станеться з його власним позовом проти американського колективу Формули-1.
Сьогодні, 20:50
Гюнтер Штайнер / Getty Images
Гюнтер Штайнер / Getty Images

Суд США відхилив позов про порушення прав на товарний знак, порушений компанією Haas Automation проти колишнього керівника команди Формули-1 Гюнтера Штайнера, повідомляє Motorsport.

У травні материнська компанія американської команди подала до суду на Штайнера за порушення прав на товарний знак у його автобіографії "Surviving to Drive".

Компанія стверджувала, що 59-річний італієць використовував бренд і товарні знаки Хаас у своїй книзі без її дозволу чи згоди.

Захист Штайнера стверджував, що використання логотипів Хаас підпадає під сумлінне використання і захищене Першою поправкою.

Читайте також: Марко: Після відходу з Ред Булл Ріккардо втратив інстинкт убивці

Суддя з Каліфорнії ухвалив, що використання логотипів Хаас мало художнє ставлення до книги і не вносило явної омани — два критерії, за якими оцінюється порушення авторських прав відповідно до так званого закону Роджерса.

Позов про недобросовісну ділову практику за загальним правом на рівні штату також був відхилений. Захист домагався відшкодування своїх судових витрат з боку Haas Automation, але оскільки скарга Хаас була визнана "об'єктивно обґрунтованою", це клопотання було відхилено.

Нагадаємо, що Гюнтер Штайнер подав позов у ​​відповідь на Хаас з приводу комісійних і гонорарів, які, як він стверджує, його колишній роботодавець винен йому за кілька років роботи. Ця справа все ще триває.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!

КЛЮЧОВІ СЛОВА: Хаас Гюнтер Штайнер

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK