Баварія - Баєр 1:1: огляд матчу та результат гри 28.09.2024

"Фармацевти" змусили суперника вперше у сезоні втратити очки.
Сьогодні, 21:29
Джонатан Та та Гаррі Кейн / Getty Images
Джонатан Та та Гаррі Кейн / Getty Images

У суботу, 28 вересня, в Мюнхені на Альянц Арені відбувся центральний поєдинок п'ятого туру німецької Бундесліги, в якому зійшлися головні претенденти на чемпіонський титул, Баварія і Баєр.

Можливо, у більшості вболівальників це протистояння викликало розчарування через завищені очікування. І їх цілком можна зрозуміти.

Чинний чемпіон протягом усього матчу відбивався, лише зрідка вибігаючи в атаку. "Ротен" зі свого боку намагалися пробитися через щільну оборону “фармацевтів”.

Від того ще більшим було здивування, коли в середині першого тайму Баєр відкрив рахунок: Граніт Джака після кутового скинув м'яч на Роберта Андріха, який ударом у дотик з-за меж штрафного вразив дальній нижній кут воріт Мануеля Ноєра.

Джерело: Getty Images

На щастя фанатів Баварії, їхня улюблена команда досить швидко відігралася. Причому як і у випадку з голом Андріха, результативний удар був завданий здалеку. Це Александар Павлович наважився на дальній "постріл", з яким Лукаш Градецкі не впорався.

У другому таймі сценарій гри ніяк не змінився (з поправкою лише на те, що господарі поля частіше били по воротах). Команда Венсана Компані продовжувала штурмувати штрафну суперника, який мало що їй дозволяв.

Водночас підопічні Хабі Алонсо практично не атакували, немов вони були згодні на нічию. До того ж, серйозним ударом для мюнхенців може стати травма Гаррі Кейна, який не зміг дограти матч.

Джерело: Getty Images

У підсумку Баварія хоч і володіла перевагою за всіма показниками, у головному вона не змогла виграти - поєдинок завершився внічию 1:1, що зіграло на руку... РБ Лейпциг, адже тепер "бики" відстають від Баварії всього на два очки.

Цікаво, що Баєр навіть за такого результату піднявся в таблиці, обігнавши Боруссію Д за рахунок додаткових показників - леверкузенський клуб іде третім із десятьма очками.

Читайте також: Челсі з історичним "покером" Палмера завдав Брайтону першої поразки в сезоні

Статистика матчу Баварія - Баєр п'ятого туру Бундесліги

Баварія - Баєр 1:1
Голи: Павлович, 39 - Андріх, 31.

Очікувані голи (xG): 1.16 - 0.14
Володіння м'ячем: 69% - 31%
Удари: 19 - 3
Удари в площину: 3 - 3
Фоли: 12 - 17

Баварія: Ноєр - Геррейро (Лаймер, 78), Упамекано, Кім, Девіс - Кімміх, Павлович, Мусіала - Олісе (Сане, 78), Кейн (Мюллер, 86), Гнабрі (Коман, 65).

Баєр: Градецкі - Тапсоба, Та, Інкапьє - Фрімпонг, Джака, Андріх, Грімальдо (Белосян, 90+1) - Тер'є, Боніфейс (Телла, 78), Вірц (Паласіос, 90+1).

Попередження: Упамекано - Андріх, Вірц, Грімальдо.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK