Дікембе Мутомбо помер від раку мозку у віці 58 років

Легендарний баскетболіст не виграв боротьбу з онкологічним захворюванням.
Сьогодні, 18:29
Дікембе Мутомбо / Getty Images
Дікембе Мутомбо / Getty Images

Один і найкращих оборонних центрових в історії НБА Дікембе Мутомбо помер у віці 58 років.

Як повідомляє НБА, конголезький баскетболіст став жертвою раку мозку.

"Дікембе Мутомбо був просто більше, ніж життя. На майданчику він був одним із найвидатніших блокувальників і захисників в історії НБА. Поза майданчиком він вкладав своє серце і душу в допомогу іншим", - заявив комісар НБА Адам Сільвер.

"Не було нікого більш підходящого, ніж Дікембе, щоб стати першим глобальним послом НБА. Він був гуманістом за своєю суттю. Йому подобалося, що гра в баскетбол може справити позитивний вплив на життя суспільства, особливо в його рідній Демократичній Республіці Конго і на всьому африканському континенті".

"Мені пощастило подорожувати світом разом із Дікембе і на власні очі бачити, як його щедрість і співчуття піднімають настрій людям. Протягом багатьох років він завжди був доступний на заходах НБА - його заразлива посмішка, глибокий голос, що гуркоче, і фірмове помахування пальцем привернули до нього увагу баскетбольних фанатів усіх поколінь".

Читайте також: Асистент екс-тренера збірної України "несподівано помер" у віці 59 років

Дікембе Мутомбо провів у НБА 18 сезонів, упродовж яких він виступав за Денвер, Атланту, Філадельфію, Нью-Джерсі, Нью-Йорк і Х'юстон. Через травму коліна у 2009 році він був змушений завершити кар'єру.

Мутомбо вісім разів їздив на Матч усіх зірок, чотири рази визнавався найкращим оборонним гравцем НБА, тричі був лідером ліги за блок-шотами і двічі - за підбираннями.

Він також шість разів потрапляв до символічних збірних найкращих оборонних гравців регулярного сезону, тричі - до символічної збірної найкращих гравців, а в 2015 році його було введено до Зали слави баскетболу.

Атланта і Денвер вивели з обігу 55-й номер, під яким виступав Дікембе.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK