Шахтар шокував і розгромив Лейпціг в матчі Ліги чемпіонів

Завершився перший матч Ліги чемпіонів-2022/23 для донецького Шахтаря.
2022 г., 6 вересня, 23:51
Шахтар святкує гол / Getty Images
Шахтар святкує гол / Getty Images

В першому турі групового раунду Ліги чемпіонів донецький Шахтар зустрічався з німецьким РБ Лейпціг на території суперника. Перед поєдинком майже ніхто не вірив в те, що в Шахтаря є шанси на перемогу, але "гірники" змогли посрамити всіх критиків.

Та зробити це вдалося не без допомоги самих гравців Лейпцігу. Спочатку капітан "биків" голкіпер Петер Гулачі дуже сильно помилився і віддав слабку передачу прямо в ноги Мар'яну Шведу, який досить неочікувано вийшов в старті на цей матч. При цьому, воротар був далеко від воріт і екс-гравцю Севільї потрібно було просто влучити в пусті ворота, що він і зробив.

Лейпціг намагався відігратися, але це в них не вийшло до кінця першого тайму. Всі атаки через фланги, якщо і закінчувалися подачами, з ними справлялися захисники донецького клубу.

А ось на старті другої половини Шахтар таки помилився в одному з епізодів. Конопля побіг страхувати центральних захисників, а його самого ніхто не підстрахував. Так, правий захисник Сімакан опинився вільним в штрафному, отримав м'яч і переграв Трубіна. 

Та не встигли ми навіть розчаруватися, як Мудрик віддав з лівого флангу точно на Шведа, а той пробив - м'яч рикошетом від двох гравців РБ влетів в ворота. Дубль на рахунку новачка Шахтаря.

Після цього підлеглі Доменіко Тедеско ще більше осіли на ворота Шахтаря, а Ігор Йовічевіч спробував освіжити гру своєї команди замінами. Шахтар оборонявся дуже низько, але в один момент зміг скористатися тим, що більшість гравців Лейпціга пішли в атаку і організував свій контрнаступ! Судаков втік по флангу і вирізав точну передачу на Мудрика, який прямував паралельним курсом. Михайло опинився перед голкіпером і пробив точно повз нього. 3:1!

Всі думки гравців Шахтаря були лише про те, як втримати такий переможний рахунок, але вони пішли ще далі. Траоре, який з'явився на полі з лави запасних, реалізував прекрасний момент, який йому створив Мудрик!

Дивіться також: відео голів матчу Лейпціг - Шахтар

Шахтар переміг і навіть очолив свою групу після першого туру. Це було просто неймовірно!

РБ Лейпціг - Шахтар 1:4
Голи: Сімакан, 57 - Швед, 16, 58, Мудрик, 76, Траоре, 85

РБ Лейпциг: Гулачі — Сімакан, Діалло, Орбан, Гальстенберг (Раум, 46) — Лаймер (Айдара, 82), Шлагер (Генріхс, 70) — Собослаї, Нкунку — Сілва, Вернер (Форсберг, 70).

Шахтар: Трубін — Тейлор, Бондар, Матвієнко, Конопля — Степаненко — Швед (Петряк, 62), Бондаренко (Джурасек, 62), Судаков, Мудрик — Зубков (Траоре, 70).

Попередження: Сімакан — Конопля, Трубін, Джурасек

КЛЮЧОВІ СЛОВА: Шахтар

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK