Наполі - Мілан 1:1: огляд матчу та результат гри 18.04.2023

"Россонері" вистояли у Неаполі і вперше за 16 років зіграють у півфіналі.
2023 г., 19 квітня, 00:08
Мілан / Getty Images
Мілан / Getty Images

У вівторок, 18 квітня, в Неаполі на стадіоні імені Дієго Армандо Марадони відбувся матч-відповідь чвертьфіналу Ліги чемпіонів між Наполі та Міланом.

"Россонері" підходили до цієї зустрічі з невеликою перевагою після мінімальної перемоги у першій грі, а також розгромом з рахунком 4:0 у рамках Серії А.

До стартового складу "партенопейців" повернувся Віктор Осімuен, який був відсутній у попередніх матчах через м'язову травму. Однак його поява ніяк не збалансувала відсутність через дискваліфікацію Кім Мін Дже та Андре Замбо Ангісса.

На 21-й хвилині Рафаель Леау був збитий Маріо Руї у штрафному майданчику Наполі, за що головний арбітр призначив пенальті. Однак Олів'є Жиру не зумів із "позначки" переграти Алекса Мерета, який відбив удар, спрямований у правий кут.

Джерело: Getty Images

У середині тайму Лучано Спаллетті змушений був зробити подвійну заміну: через пошкодження не змогли продовжити зустріч Маттео Політано та Руї.

А ближче до перерви "червоно-чорні" вийшли вперед. Рафаелю Леау вдався неймовірний слалом зі своєї половини поля аж до штрафного майданчика суперника. Португалець по дорозі обіграв чотирьох опонентів, а увірвавшись до штрафного майданчика він покотив м'яч на 11 метрів, звідки Жиру пробив уже по порожніх воротах.

Джерело: Getty Images

Через кілька хвилин господарі поля зрівняли рахунок, але суддя скасував взяття воріт через гру рукою у виконанні Осімuена.

Після перерви Мілан практично перестав атакувати, зробивши ставку на утримання рахунку. У той же час Наполі хоч і завдав ударів, але жоден з них не потривожив Майка Меньяна. Однак у неаполітанців все ж таки був шанс повернутися в гру і перевернути хід протистояння.

За 10 хвилин до кінця Фікайо Томорі у підкаті зіграв рукою. Арбітр знову вказав на 11 метрів. Але, як і у випадку першого тайму, воротар переграв того, хто бив: цього разу Меньян не дав відзначитися Хвічі Кварацхелії.

Але "партенопейці" все ж таки забили свій гол. Осімген головою замкнув подачу та подарував фанатам своєї команди маленьку, але надію.

Джерело: Getty Images

Однак часу виявилося замало - всього за хвилину суддя дав фінальний свисток, який ознаменував вихід Мілана до півфіналу.

У наступній стадії команда Стефано Піолі з високою ймовірністю зустрінеться зі своїми сусідами по місту, адже Інтер у першому матчі обіграв Бенфіку на її ж полі з рахунком 2:0.

Джерело: Getty Images

Читайте також: Дива не трапилося: Реал знову обіграв Челсі, пройшовши до півфіналу Ліги чемпіонів

Статистика матчу Наполі - Мілан 1/4 фіналу Ліги чемпіонів

Наполі - Мілан 1:1 (за сумою двох матчів 1:2)
Голи: Осімген, 90+3 - Жиру, 43.

Володіння м'ячем: 65% - 35%
Удари: 22 - 6
Удари в площину: 4 - 4
Фоли: 14 - 12
Очікувані голи (xG): 2.35 - 2.15

Наполі: Мерет - Ді Лоренцо, Ррахмані (Естігор, 74), Жезус, Руї (Олівера, 34) - Ндомбеле (Елмас, 63), Лоботка, Зелінські (Распадорі, 74) - Політано (Лосано, 34), Осімuен, Кварацхелія.

Мілан: Меньян - Калабрія, К'яєр, Томорі, Ернандес - Круніч, Тоналі, Діас (Мессіас, 59), Беннасер, Леау (Салемакерс, 84) - Жиру (Орігі, 68).

Попередження: Ді Лоренцо, Олівера - Ернандес, Меньян.

На 22-й хвилині Олів'є Жиру (Мілан) не реалізував пенальті.

На 82-й хвилині Хвіча Кварацхелія (Наполі) не реалізував пенальті.

КЛЮЧОВІ СЛОВА: Наполі Мілан

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK