Антверпен - Шахтар: що потрібно знати про суперника і які шанси у "гірників"

Розповідаємо найголовніше про наступного суперника Шахтаря.
2023 г., 4 жовтня, 08:30
Антверпен - Шахтар
Антверпен - Шахтар

На груповому етапі Ліги чемпіонів донецькому Шахтарю протистоятимуть Барселона, Порту та Антверпен. Саме останній клуб найменш знайомий українським футболістам, тим більше, що "гірники" ніколи не зустрічалися з бельгійським клубом.

Антверпен - чемпіон Бельгії та найстаріший клуб країни. Головний тренер - ексгравець Баварії і Барселони Марк ван Боммел, під керівництвом якого клуб і взяв своє п'яте чемпіонство.

Склад Антверпена

Чемпіон Бельгії володіє складом, який зовсім небагато поступається в загальній вартості Шахтарю, - 96 млн євро.

Найдорожчий гравець, а заодно і головна мета європейських грандів - Артюр Вермерен, 18-річний хавбек, який є головною зіркою клубу. Також варто виділити ветерана збірної Бельгії Тобі Альдервейрельда, який також є капітаном команди.

Головним бомбардиром клубу є також екс-гравець Тоттенхема Вінсент Янссен, який має у своєму активі п'ять голів у дев'яти зустрічах. Антверпен при ван Боммелі воліє грати в оборонну 4-3-2-1, тож для Шахтаря сюрпризів бути не повинно.

Відзначимо, що в складі клубу значаться два екс-гравці рпл, Чідера Еджуке скористався правилом ФІФА і покинув цска, а ось Гірано Керк лише орендований у локомотива.

Останні результати

Єврокубки Антверпен почав бадьоро, двічі обігравши афінський АЕК, а в ЛЧ їх зустріла Барселона, яка не залишила від команди ван Боммела каменя на камені 5:0.

У домашньому чемпіонаті теж у чемпіонів не все складається, свої останні три матчі Анверпен зіграв 0:0. Загалом у команди лише три перемоги, п'ять нічиїх і одна поразка в дев'яти турах чемпіонату Бельгії. Антверпен йде п'ятим, відстаючи на п'ять очок від лідера.

Однак варто зазначити, що команда не програла жодного з останніх п'яти матчів, а маючи різницю м'ячів 13-4, Антверпен менше за всіх пропустив у рамках бельгійського чемпіонату.

Шанси Шахтаря на перемогу

Антверпен вперше гратиме вдома в рамках Ліги чемпіонів, і хоч команда має проблеми з реалізацією останнім часом, саме господарі вважаються фаворитами.

Шахтар же, з одного боку, ніяк не може намацати свою найкращу форму, проте величезний досвід міжнародних матчів може зіграти на руку "гірникам".

Букмекери оцінюють перемогу Антверпена в 1.93, а Шахтаря - 4.35. Тим часом коефіцієнт на нічию становить 3.90. Усі інші цифри також грають проти Шахтаря.

Нагадаємо, поєдинок Антверпен - Шахтар відбудеться о 19:45 за київським часом на стадіоні Босейл в Антверпені. На ISPORT буде доступною текстова онлайн-трансляція матчу.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!

КЛЮЧОВІ СЛОВА: Ліга чемпіонів Шахтар

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK