"Сильний суперник": Пушич назвав завдання Шахтаря на матч з Антверпеном

Фахівець провів прес-конференцію перед поєдинком у Лізі чемпіонів.
2023 г., 27 листопада, 21:39
Маріно Пушич / ФК Шахтер Донецк
Маріно Пушич / ФК Шахтер Донецк

У вівторок, 28 листопада, донецький Шахтар зіграє з Антверпеном у рамках п'ятого туру групового етапу Ліги чемпіонів.

Наставник донецької команди Маріно Пушич провів пресконференцію, на якій висловився про майбутній поєдинок.

У минулому турі Ліги чемпіонів Шахтар переміг Барселону, і тоді всі захоплювалися грою команди, але після цього послідувала поразка від Дніпра-1 і нічия з Поліссям. У чому причина таких результатів, адже це трохи турбує перед завтрашнім важливим матчем?

- Насправді все дуже просто, адже у кожної гри є своя історія. Це перше. Кожен турнір має свою енергію і свою мету. Для мене і для команди це важливо. Маємо нічию та поразку в цих іграх, але ми могли б легко перемогти в обох випадках, якби завершували всі наші атаки та реалізовували всі моменти. Іноді, якщо цього не робити, то можна отримати нічию або програти. Для мене це все - частина гри. Більш важливим є те, як саме ми грали. А ми дуже добре грали, особливо в останній зустрічі, створили безліч гольових моментів. Іноді трохи не вистачало удачі, щоб вчасно реалізувати один із моментів, змінити хід гри і перемогти. Я не задоволений результатом, але сподобалася саме наша гра і те, що ми змогли показати.

Читайте також: Антверпен - Шахтар: прогноз на матч Ліги чемпіонів

Шахтар уперше за рік не забив супернику, це сталося в матчі з Поліссям. У чому причина, як думаєте?

- Як я вже говорив, ми не скористалися нашими шансами. Знаєте, іноді футбол такий. Я задоволений тим, як ми зіграли, скільки можливостей створили, - це дуже добре для нашої команди. Ми не завершували наші атаки, тому отримали нічию. Але це була хороша нічия. Фінальний результат нам не сподобався, але те, як ми грали, скільки моментів створили - це було дуже добре. Іноді просто необхідно реалізувати один такий момент, щоб потім забити навіть більше голів. Багато що обговорювалося після цієї гри, але для мене основним є те, як ми грали. У кожній грі є своя енергія, своя особливість. Ми завжди намагаємося знайти спосіб перемогти, але за власною стратегією. Погано, коли зовсім нічого не створюєш, а ми створили багато чого. Ми разів сорок були в моменті, коли могли зробити більше, ніж робили. Для мене це теж важливо. Я похвалив своїх футболістів після матчу саме за те, як вони грали, за їхню енергію, дисципліну. Усе було майже ідеально, крім голів. Тут із вами погоджуюся.

Як ви вважаєте, гравці краще виступають, тому що вони представляють свою країну і націю?

- Безумовно, це частина мотивації та додатковий поштовх, коли ти виступаєш за свою країну, намагаєшся дати енергію людям, які там перебувають, зіграти так, щоб вони пишалися тобою. Але базова мотивація полягає в тому, щоб виступити як професіонал для своїх партнерів по команді і для клубу. Водночас ти представляєш свою країну в Європі, і зараз дуже важливо, щоб люди пишалися Шахтарем і щоб вони пишалися тобою і щоб ми залишилися в єврокубках якомога довше.

Питання про вашого друга Марка ван Боммеля: чи спілкувалися ви з ним?

- Ні, ми поговоримо завтра.

Читайте також: Сікан: Розуміємо, що у матчі з Антверпеном потрібна лише перемога

Що ви думаєте про його футбол?

- З Марком Антверпен домігся чудового результату, ставши чемпіоном минулого року і вигравши трофеї. Це нелегко зробити, це велике досягнення. Повага йому, його команді та клубу Антверпен. Вони сильні суперники. Я знаю, що початок цього сезону для них склався не дуже добре, але іноді це лише такий невдалий момент, який може статися. Я думаю, він дуже хороший тренер і він це вже показав. Його команду непросто обіграти.

Нагадаємо, на ISPORT буде доступна онлайн-трансляція зустрічі, яка розпочнеться о 19:45 за Києвом.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!

КЛЮЧОВІ СЛОВА: Шахтар Маріно Пушич

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK