Довгоочікувана вендетта Арсеналу та реванш Реала: прогнози на плей-оф Ліги чемпіонів

ISPORT представляє своє бачення того, як пройде стадія 1/4 фіналу головного єврокубка.
8 квітня, 15:30
Кубок Ліги чемпіонів / Getty Images
Кубок Ліги чемпіонів / Getty Images

У вівторок, 9 квітня, відновиться проведення плей-оф Ліги чемпіонів.

Головний єврокубковий турнір Старого Світу продовжить свій шлях по плей-оф на стадії чвертьфіналу. І оскільки з наступного сезону на нас чекають зміни в Лізі чемпіонів, цей плей-оф стане останнім у старому форматі змагання.

Пари стадії 1/4 фіналу, з якої продовжиться плей-оф, вийшли досить цікавими та багатообіцяючими. А тому ISPORT вирішив спрогнозувати те, в якому ключі пройдуть ці протистояння і хто вийде з них переможцем.


Атлетіко - Боруссія Дортмунд

Команди провели не схожі одна на одну дуелі у рамках 1/8 фіналу.

Боруссія та ПСВ на рівних провели обидві зустрічі, які завершилися підсумковою перемогою "джмелів" із загальним рахунком 3:1.

Атлетіко в свою чергу спочатку спробував відбитися від Інтера у першій грі – погано вийшло, 0:1. Зате вдома "матрацники" видали один з найкращих своїх матчів цього сезону (якщо прибрати за дужки відрізок аж до голу Дімарко) і завдяки Яну Облаку пройшли одного з тіньових фаворитів турніру.

Але це було тоді, а зараз команди перебувають у різних станах.

Команда Едіна Терзіча хоч і програла Штутгарту, але виглядала вона здорово, і поразку не можна назвати заслуженою. А до того була чудова серія із п'яти перемог поспіль. Єдина проблема - відсутність Донієлла Малена.

Джерело: Getty Images

А ось Дієго Сімеоне має значно більше проблем. Вони пов'язані як із травмами, так і з фізичними кондиціями доступних гравців. Атнуан Грізманн після травми ще не набрав форми, Мората знову не забиває, в обороні біда, особливо на тлі чуток про відхід Маріо Ермосо в Інтер.

Обидва колективи в чемпіонаті мають певні труднощі: що Боруссія, що Атлетіко ведуть боротьбу за місце в зоні Ліги чемпіонів. Тож не можна сказати, що хтось може відмовитися від чогось заради боротьби у чомусь іншому.

Пара вийшла дуже рівною, але так як німці зараз виглядають свіжішими і кращими, перевагу віддамо саме їм.

Прогноз: рівні два матчі та прохід Боруссії через додатковий час/серію післяматчевих пенальті.


ПСЖ - Барселона

Яка ж дивна команда ця Барселона. З моменту оголошення Хаві Ернандеса про те, що він піде з команди після закінчення сезону, каталонці лише тричі зіграли внічию, вигравши решту матчів.

Гру "синьо-гранатових" часто не можна назвати привабливою, але вона дає результат, і зараз це найголовніше. Особливо варто відзначити бенефіс Роберта Левандовські у поєдинку з Атлетіко.

Цікаво, що за цей самий період ПСЖ зіграв на дві нічиї більше - і це у французькій Лізі 1, де в нього, як правило, немає конкурентів.

Але в Парижі своя атмосфера, там вчаться грати без Кіліана Мбаппе, і часом у них погано виходить. Натомість у Лізі чемпіонів французи досить впевнено пройшли Реал Сосьєдад (4:1) з трьома голами форварда збірної Франції.

Джерело: Getty Images

Є відчуття, що, незважаючи на натягнуті стосунки гравця з керівництвом, у єврокубку вони працюють злагоджено, як одна команда, намагаючись нарешті закрити гештальт у вигляді виграшу титулу.

Позитив фанатам Барселони додали останні новини: Френкі Де Йонг встиг відновитися, пропустивши до цього весь березень. Також може зіграти Андреас Крістенсен, а от щодо Педрі ще є питання.

У ПСЖ все набагато краще. Луїс Енріке у вихідні дав відпочити половині основного складу. До тренувань повернулися Варрен Заїр-Емрі та Бредлі Барколя. Вони не зіграли з Клермоном, але можуть допомогти команді у грі з Барселоною.

Як би банально це не звучало, але суть протистояння полягатиме в тому, чи зможе Барселона вимкнути з гри Мбаппе. Так – буде чудовий шанс на вихід у півфінал. Ні – зі своєю безпрограшною серією можна попрощатися.

Прогноз: Мотивація Мбаппе виявиться надто сильною - ПСЖ пройде за сумою двох матчів.


Арсенал - Баварія

Справжня класика 2010-х. Іронічно, що саме Баварія була останнім суперником Арсеналу по плей-оф Ліги чемпіонів, після якого англійці забули про цей турнір на довгі сім років.

Тоді, у 2017 році, "ротен" і в Мюнхені, і в Лондоні перемогли з однаковим рахунком 5:1, відправивши тим самим Арсена Венгера на заслужену пенсію.

Але що було у 2017 році, залишилось у 2017 році. Нині ж ситуація значно змінилася. Можна навіть сказати, що сторони помінялися ролями.

На відміну від протистояння семирічної давнини фаворитом (і цілком заслужено) вважаються "каноніри". У них все чудово в АПЛ, у Лізі чемпіонів вони теж прекрасно справляються. Чого не скажеш про їхнього майбутнього опонента.

Джерело: Getty Images

Баварія сипеться в Бундеслізі, вже наступного туру вона може достроково втратити чемпіонський титул. У зустрічі 1/8 фіналу німці очікувано впоралися з Лаціо, але при цьому вони примудрилися додати інтриги в першому матчі.

Не покращують ситуацію для команди Томаса Тухеля численні травми: Коман, Нойєр, Сані та Мазрауї повернулися до тренувань, але невідомо, в якому стані вони підійдуть до поєдинку в Лондоні.

Але катастрофа в чемпіонаті може зіграти на руку, адже Ліга чемпіонів залишається єдиним турніром, який може хоч якось урятувати сезон Баварії та принести Гаррі Кейну довгоочікуваний трофей.

Протилежна ситуація в Арсеналу, який веде з Ліверпулем та Манчестер Сіті запеклу боротьбу за чемпіонство Англії. Але й відмовлятися від Ліги чемпіонів підопічні Мікеля Артети не збираються.

Тож цікаво буде спостерігати, як вони збираються дотримуватися балансу між двома турнірами, адже рано чи пізно доведеться перерозподіляти сили. Але сил на те, щоби пройти Баварію у її нинішньому стані, в Арсеналу цілком достатньо.

Прогноз: Арсенал помститься за 2017 рік та за Венгера - "каноніри" у півфіналі.


Реал - Манчестер Сіті

Учасники цієї пари 1/4 фіналу також часто зустрічалися один з одним у рамках плей-оф останніх років.

Торік Манчестер Сіті взяв реванш за всі попередні поразки, що в результаті призвело до першого в історії клубу кубку Ліги чемпіонів. Тож цього разу настала черга Реала відповідати за невдачу.

"Вершкові" не просто так вважаються королями Ліги чемпіонів - це їхня стихія, з якої їх дуже важко вибити. У 2023 році "містянам" це вдалося зробити, але чи зможуть вони повторити цей успіх?

Реал практично гарантував собі чемпіонство Іспанії, а Ман Сіті, як згадувалося раніше, бореться з Арсеналом і Ліверпулем в Англії, причому команда Пепа Гвардіоли йде третьою (так, відставання становить лише одне очко, але все ж таки).

Джерело: Getty Images

Як і у випадку з Арсеналом, тут ключовим чинником буде питання пріоритету - на що Сіті зробить ставку, адже щоб пройти Реал, команді доведеться віддати дуже багато сил, що, напевно, вплине на ситуацію в АПЛ.

У плані травм у команд паритет: "королівський клуб" не зможе розраховувати на Тібо Куртуа та Давіда Алабу, а "містяеи" - на Натана Аке та Кайла Вокера. Є хіба що питання щодо Йошко Гвардіола.

Андрій Лунін більш ніж успішно замінює Куртуа, тож за цю позицію Карло Анчелотті переживати не варто. Повернувся Едер Мілітао, у добрій формі перебувають гравці атаки. Загалом у Реала все чудово.

Не можна сказати, що Сіті від чогось страждає. Але якщо у команди щось не виходить, то найчастіше це пов'язано з грою Кевіна де Брюйне: якщо бельгійця "вимикають", як у грі з Арсеналом, то чекай біди як мінімум у творенні.

Саме на цьому і має зосередитися Реал, чию гру складніше передбачити. Так що варто очікувати захоплюючих зустрічей з великою кількістю голів і драми.

Прогноз: команди потішать великою кількістю голів, але далі пройде лише один – і це буде Реал.

Олексій Погорелов, ISPORT.ua

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!

КЛЮЧОВІ СЛОВА: прогноз плей-оф прогнози

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK