Не все втрачено: чемпіон України все ще може потрапити в основну стадію ЛЧ

ISPORT розповідає, який український клуб може отримати путівку одразу в "груповий" етап оновленої Ліги чемпіонів.
5 березня, 08:30
Чемпіон України все ще може потрапити в основну стадію ЛЧ
Чемпіон України все ще може потрапити в основну стадію ЛЧ

З наступного сезону Ліга чемпіонів змінює власний формат і тепер тут не буде розподілу на групи – буде одна турнірна таблиця для всіх команд, яких тепер стане не 32, а 36.

Останні результати українських команд в єврокубках (жахливі результати) опустили нашу команду в рейтингу коефіцієнтів УЄФА і тепер наш чемпіон в наступному сезоні має розпочинати свій шлях в Лізі чемпіонів з плей-офф раунду кваліфікації.

Але є одне але…

Джерело: Getty Images

Новий формат приніс з собою і нові правила. Так, в минулому форматі було наступне правило: "переможець Ліги чемпіонів здобуває собі місце в наступному розіграші турніру, якщо ж він зміг відібратися через національний чемпіонат, то в основну стадію замість нього виходить чемпіон асоціації, яка займає 11-те місце в рейтингу".

Тепер це правило змінилося – якщо переможець ЛЧ відібрався в турнір через внутрішній чемпіонат, то його місце займає команда з найкращим рейтингом УЄФА серед всіх ЧЕМПІОНІВ асоціацій, які займають в рейтингу місця після 11.

І що ж це означає?

Якщо подивитися в турнірні таблиці на даний момент, то тією самою командою, стане грецький ПАОК, в якого рейтинг = 35,000. Але це через те, що в чемпіонаті України лідирує Дніпро-1, зі значно нижчим рейтингом.

Але, якщо чемпіонат України виграє донецький Шахтар, то він матиме шанси, близькі до 100%, щоб вийти одразу в основний раунд ЛЧ, оминаючи кваліфікації.

Джерело: Getty Images

"Гірники" мають найвищий рейтинг серед всіх команд асоціацій нижчих 10-го місця. Тобто, якщо вони виграють чемпіонат, то не вийдуть в основну стадію тільки в випадку, якщо Лігу чемпіонів цього сезону виграє команда, що не кваліфікується в наступний розіграш через чемпіонат (умовний Лаціо).

З Шахтарем зрозуміло, а як щодо інших?

На жаль, в інших команд шанси нульові. Рейтинг у Динамо – 26,500. У дуже багатьох команд він вищий. Наприклад, чемпіоном Туреччини стане або Галатасарай, або Фенербахче – обидва клуби вище в рейтингу за киян. Про інші наші команди навіть немає чого говорити.

Підсумок. Якщо чемпіоном України стане Шахтар. то в першому розіграші нової Ліги чемпіонів буде український клуб, якщо ж ні, то доведеться проходити кваліфікації, а як ми їх проходимо всі бачили в останні роки.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!

КЛЮЧОВІ СЛОВА: Шахтар Донецьк

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK