"Є гірші способи завершити": Ройс висловився про своє прощання з Боруссією

Марко впевнений, що фінал Ліги Чемпіонів ідеально підходить для останнього матчу в стані "джмелів".
28 травня, 17:38
Марко Ройс / Getty Images
Марко Ройс / Getty Images

Легендарний півзахисник Боруссії Дортмунд Марко Ройс поділився думками про своє прощання з клубом, в якому провів більше десяти років.

За словами Ройса, в стані "джмелів" він завжди відчував себе потрібним.

Читайте також: Прощання, боротьба за Золотий м'яч та питання справедливості: анонс фіналу Ліги чемпіонів Боруссія Дортмунд - Реал

"Боруссія – все для мене. Я віддав цьому клубу 12 років. Це щось означає. Ми не граємо лише заради великого імені клубу чи грошей. Потрібно почуватися комфортно, розуміти, що ти в хорошому середовищі і в тебе чудові партнери.

Велику роль відіграють уболівальники. Виїжджаючи, усвідомлюєш, що такого ніде більше не буде, тож кілька разів подумаєш, перш ніж ухвалити таке рішення. Великою мірою завдяки вболівальникам я залишався тут так довго. А ще тому, що тут я завжди почував себе потрібним. Це дуже важливий чинник.

Остання гра, півфінальний матч-відповідь у Парижі, стала яскравою подією в кар'єрі. Коли ти у півфіналі, стає зрозуміло, що твоя мета – вийти у фінал. Напруга зростає. На нас не чинили такого великого тиску, як на інші клуби, які щороку прагнуть вийти у фінал і виграти його. Для нас фінал після 1997 та 2013 років – особливе досягнення для клубу та всього нашого регіону. Це невимовно – опинитися у такому фіналі, адже це вершина клубного футболу. Ми на підйомі і з нетерпінням чекаємо на матч".

Також Марко заявив, що на його думку, завершити виступи в футболці дортмундців фіналом Ліги Чемпіонів - ідеально.

"Повернення на Уемблі? Останній фінал на Уемблі (поразка від Баварії в 2013 році — прим.) був 11 років тому. Зараз у нас інший суперник, інші гравці, тож справа не в можливості реабілітуватися, а в передчутті. Тепер ми ставимо собі за мету виграти трофей, тому що не можемо собі уявити, що буде наступного дня в Дортмунді. На нас чекають 90 чи 120 хвилин, які все вирішать. Згодом ти стаєш досвідченішим і можеш підготуватися краще, ніж у 20 років. Але я думаю, це нормально, що кожен трохи хвилюється та відчуває напругу. Так і має бути.

Прощання має бути чудовим. Я сказав би, що немає нічого кращого, ніж зіграти свій останній матч у фіналі Ліги чемпіонів і виграти його. Почати з фіналу Ліги чемпіонів на Уемблі в 2013 році і закінчити фіналом Ліги чемпіонів у 2024-му: є гірші способи, як завершити кар'єру в Дортмунді", - цитує слова німецького хавбека офіційний сайт УЄФА.

Нагадаємо, на нашому сайті буде доступна онлайн-трансляція фіналу Ліги Чемпіонів.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!

КЛЮЧОВІ СЛОВА: Тоні Кроос Марко Ройс

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK