Україна - Мальта 1:0: огляд матчу та результат гри 19.06.2023

Команда Реброва знову провалилась в першій половині.
2023 г., 19 червня, 21:00
Циганков, Фото Павла Кубанова
Циганков, Фото Павла Кубанова

У понеділок, 19 червня, у Трнаві (Словаччина) на стадіоні імені Антона Малатинського в рамках чергового туру групового етапу відбору на ЧЄ-2024 зустрілися збірні України та Мальти.

Так, замість Олександра Тимчика, Віталія Миколенка, Михайла Мудрика та Артема Довбика на полі з перших хвилин з'явилися Юхим Конопля, Сергій Кривцов, Руслан Маліновський та Владислав Ванат.

На самому старті матчу українці створили декілька моментів, коли могли забити і відкрити рахунок, але не вдалося. Після цього почався справжній театр абсурду.

Наші хлопці помилялися в простих моментах, багато віддавали неточних передач, десь бігли не туди, десь на так швидко як цього потребував епізод. Особливо поганий перший тайм був у Миколи Матвієнка.

На щастя, Мальта була не набагато кращою в атакуючій стадії. Так, їм вдалося створити декілька моментів, але реалізувати їх вони не змогли.

Один гол ми все ж побачили, на 50-й хвилині першого тайму забив Циганков, але арбітри гол скасували через положення поза грою, в якому був Владислав Ванат, а він приймав активну участь в епізоді. 

Після перерви українці одразу пішли в атаку і на 52-й хвилині були нагороджені пенальті за гру рукою від захисника після удару Степаненка. Арбітр не відразу вгледів порушення, але після перегляду VAR все ж поставив 11-метровий. Щоправда, Ярмоленко його реалізувати не зміг, пробивши в перекладину. 

Надалі моментів створювалось дуже багато, загалом збірна виглядала набагато краще, ніж в першому, хоча реалізація також була не дуже. 

Але на 70-й хвилині Україна знову здобула право на пенальті. Цього разу до м'яча підійшов Циганков, який влучно пробив в лівий від себе кут і переграв голкіпера.

Навіть після забитого голу наші хлопці йшли вперед і не збирались відсиджуватися в обороні. Моментів було створено вдосталь, дуже класно в гру увійшли Буяльський та Довбик, але зрештою забити ще один так і не вдалось. А ось Мальта після пропущеного м'яча виглядала не найкращим чином і не було навіть натяку на гол.  

Друга перемога в групі в з шістьма очками після трьох турів Україна вийшла на другу позицію.

Статистика матчу Україна - Мальта відбору на ЧЄ-2024

Україна - Мальта 1:0
Гол: Циганков, 72 (з пенальті)

На 52-й хвилині Ярмоленко не реалізував пенальті

  • Володіння м'ячем: 63%-37%
  • Удари: 20-4
  • Удари в площину: 9-2
  • Фоли: 7-13
  • Очікувані голи (xG): 3,19-0,25

Україна: Трубін — Конопля, Кривцов, Забарний, Матвієнко (Миколенко, 46) — Ярмоленко (Сидорчук, 81), Степаненко, Маліновський (Буяльський, 63), Судаков — Циганков (Сваток, 90+5) — Ванат (Довбик, 63).

Мальта: Бонелло (М. Грек, 45+3) — З. Мускат, С. Борг, Ж. Борг — Мбонг, Янкам, Гійомьє, Теума (Дж. Грек, 87), Камензулі — Джонс (Дімек, 62), Нвоко (Сатаріано, 46).

Попередження: Ванат, Маліновський — Ж. Борг, С. Борг.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK