Словаччина - Україна 1:2: огляд матчу та результат гри 21.06.2024

Під кінець матчу зіграв один із "джокерів" Сергія Реброва.
21 червня, 17:58
Збірна України  / Getty Images
Збірна України / Getty Images

У п'ятницю, 21 червня, у Дюссельдорфі на Меркур Шпіль-Арені восьмий ігровий день чемпіонату Європи-2024 відкривали збірні України та Словаччини.

Головний тренер "жовто-синіх" Сергій Ребров зробив чотири заміни порівняно з матчем проти Румунії. Так, з перших хвилин на поле вийшли Анатолій Трубін, Олександр Тимчик, Володимир Бражко та Андрій Ярмоленко.

Однак було відчуття, що ці зміни ні на що не вплинули. Словаки домінували протягом майже всього першого тайму. Вони ж відкрили рахунок.

На 17-й хвилині оборона українців проспала аут. Лукаш Гараслін виконав навіс на дальню штангу, де Олександр Зінченко не зміг завадити Івану Шранцу успішно пробити головою.

Джерело: Getty Images

У середині першої половини поєдинку Україна на якийсь час прокинулася, що вилилося в чудовий момент Тимчика. Але Мартін Дубравка його удар перевів у штангу.

Невідомо, що сталося у перерві, але зі старту другого тайму українські футболісти згадали, що їм треба перемагати, якщо вони планують вийти у плей-оф.

І, на щастя, їм удалося досить швидко відновити паритет. Підопічні Реброва розіграли комбінацію біля штрафного майданчика суперника, яка призвела до передачі Зінченка під удар Миколі Шапаренку, який вразив лівий кут воріт Словаччини.

Джерело: Getty Images

Потім на певний час у матчі настало затишшя, яке за десять хвилин до кінця основного часу перервав все той же Шапаренко.

Хавбек Динамо закинув м'яч уперед на Романа Яремчука, а той першим дотиком прийняв м'яч і одразу проштовхнув його над ногою воротаря.

Джерело: Getty Images

У час, що залишився, підопічні Франческо Кальцони спробували врятуватися, але у них нічого не вийшло.

У підсумку Україна здобула перемогу з рахунком 2:1, яка підняла її на друге місце групи Е. В останньому турі у "жовто-синіх" буде надскладний поєдинок проти Бельгії, який відбудеться 26 червня.

Статистика матчу Словаччина - Україна групового етапу Євро-2024

Словаччина - Україна 1:2
Голи: Шранц, 17 - Шапаренко, 54, Яремчук, 80.

Очікувані голи (xG): 1.47 - 1.18
Володіння м'ячем: 53% - 47%
Удари: 15 - 10
Удари в площину: 5 - 4
Фоли: 9 - 11

Словаччина: Дубравка - Пекарік, Вавро, Шкріньяр, Ганцко (Оберт, 67) - Куцка, Лоботка, Дуда (Бенеш, 60) - Шранц (Зауер, 86), Боженік (Стрелец, 60), Гараслін (Суслов, 67).

Україна: Трубін - Тимчик, Забарний, Матвієнко, Зінченко - Шапаренко (Таловєров, 90+2), Бражко (Сидорчук, 85), Судаков - Ярмоленко (Зубков, 67), Довбик (Яремчук, 67), Мудрик (Маліновський, 85).

Попередження: Яремчук.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK