Комітет арбітрів УЄФА визнав помилку не ставити пенальті у матчі Іспанія – Німеччина на Євро-2024

Дуже своєчасне рішення, яке точно "сподобається" німцям.
Сьогодні, 13:41
Не призначений пенальті за гру рукою Кукурельі / Getty Images
Не призначений пенальті за гру рукою Кукурельі / Getty Images

Комітет арбітрів УЄФА визнав, що у чвертьфінальному матчі Євро-2024 між Іспанією та Німеччиною (2:1) мав бути призначений пенальті у ворота "фурії рохи" за гру рукою у виконанні Марка Кукурельї, повідомляє Relevo.

Комітет поінформував міжнародних арбітрів про те, що в цій грі було допущено помилку, адже момент мав закінчитися призначенням 11-метрового удару.

Цю ситуацію було включено до останнього огляду організації, яка періодично аналізує європейські матчі з метою стандартизації критеріїв і забезпечення того, щоб судді ухвалювали однакові рішення в аналогічних ситуаціях.

"Відповідно до останніх рекомендацій УЄФА, контакт руки з м'ячем, який зупиняє удар по воротах, має каратися суворіше, і в більшості випадків має призначатися пенальті, за винятком випадків, коли рука захисника перебуває дуже близько до тіла або торкається його".

"У цьому випадку захисник (Кукурелья) зупинив удар по воротах рукою, яка не дуже близько до тіла, зробивши себе більшим, тому повинен був бути призначений пенальті", - йдеться в документі УЄФА.

Нагадаємо, що цей епізод стався під час другого екстратайму за рахунку 1:1. Головним арбітром тієї зустрічі був англійський суддя Ентоні Тейлор.

Варто зазначити, що після матчу УЄФА підтримав англійця, заявивши, що він ухвалив правильне рішення.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK