Чистий час 60 хвилин і аут з ноги: Другий дивізіон Нідерландів зазнає п'яти нових правил

Нідерландці першими у світі перевірять на рентабельність запропоновані поправки до футбольних правил.
2022 г., 9 червня, 17:31
Боковий арбітр показує знак заміни / Getty Images
Боковий арбітр показує знак заміни / Getty Images

Нідерландський другий дивізіон планує внести деякі зміни до правил, за якими весь світ грає у футбол - він сподівається випробувати безліч нових правил, які можуть зробити спорт цікавішим і, з деякого боку, чеснішим.

Королівський футбольний союз Нідерландів (KNVB) розгляне п'ять нових змін із вкиданнями, жовтими картками, штрафними ударами, замінами та ігровим часом, і все це готове для значного струсу футболу.

У своїй колонці на офіційному сайті KNVB Ян Дірк ван дер Зеє пояснив зміни:

1) гравцям буде дозволено вводити м'яч з ауту ногами або навіть завдавати удару по воротах, коли м'яч виходить за бокову лінію.

2) щоб уникнути витрати часу через фоли, гравцям буде дозволено робити передачі самому собі під час розіграшу штрафного удару. Очікується, що це допоможе зберегти темп гри та усунути проблему, через яку 11% ігрового часу йдуть у нікуди.

3) гравці будуть видалятися з поля на п'ять хвилин за отримання жовтої картки (аналог з хокею, коли гравець видаляється на дві хвилини та у команди суперника з'являється можливість реалізувати більшість).

4) можливо, найдикіша з усіх новинок: команди використовуватимуть "модель літаючих замін", що дозволяє їм робити необмежену кількість замін протягом гри.

5) чистий ігровий час – 60 хвилин (знову таки аналог хокею та баскетболу – кожна зупинка гри гарантує зупинку таймера матчу).

Читайте також: Кейн осоромився, назвавши Італію одним із фаворитів ЧС-2022

Хоча цей проект ще не остаточно затверджено, передбачається, що випробування заплановані на сезон-2023/24. Ван дер Зеє, директор аматорського футболу в KNVB, сподівається, що зміни зроблять гру "швидшою, спортивнішою, чеснішою і привабливішою".


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK