Бетіс - Барселона 2:2 (по пен. 2:4): огляд матчу та результат гри 12.01.2023

Трофей буде розіграно в Ель Класіко.
2023 г., 12 січня, 23:54
Барселона / Getty Images
Барселона / Getty Images

У четвер, 12 січня, в Ер-Ріяді відбувся другий півфінальний матч Суперкубку Іспанії, в якому зустрілися Бетіс та Барселона.

Обидві команди підійшли до цього поєдинку у бойових складах. Як і у випадку з Реалом та Валенсією, вони порадували вболівальників кількома голами.

Наприкінці першої половини каталонці зуміли вийти вперед. Втікши в атаку, Усман Дембеле зробив пас на Роберта Левандовського. Перший удар поляка заблокував захисник, але форвард відразу ж завдав другого удару, перегравши зблизька Клаудіо Браво.

Свій рятівний гол "огірки" забили лише на 77-й хвилині. Барселона втратила м'яч на власній половині поля. Здавалося, що гравці номінальних господарів поля затягли з ударом, але Луїс Енріке знайшов можливість віддати пас на Набіля Фекіра, який у дотик пробив у ближній кут - Марк-Андре тер Штеген виявився безсилим.

Через кілька хвилин Левандовські оформив дубль і здавалося, що він вирвав для "синьо-гранатових" перемогу, але суддя зафіксував офсайд у Феррана Торреса, який віддав гольову передачу. У підсумку гра перейшла в овертайм.

На 93-й хвилині каталонці знову набули статусу лідера матчу. Маркос Алонсо з флангу виконав штрафний удар, навісивши в площу Бетіса, захисник якого погано вибив м'яч головою - Ансу Фаті в один дотик класно пробив у дальній кут воріт.

Але і вдруге рахунок опинився рівним. І знову асист на себе записав Енріке. На цей раз він віддав передачу на Лорена Морона, який п'ятою відправив м'яч у сітку.

За кілька хвилин до кінця матчу Андрес Гвардадо підвів свою команду. Досвідчений хавбек стрибнув ззаду в ноги суперника, за що отримав другу жовту. Незважаючи на це, команди дотягнули до серії пенальті.

Вілліан, Левандовські, Лорен, Кессьє свої спроби реалізували, а ось Хуанмі здійснив перший промах серії. Фаті зробив рахунок 3:2, у Барселони з'явилася перевага. Карвалью наслідував поганий приклад Хуанмі - тер Штеген взяв другий удар поспіль.

Все вирішив Педрі, який спокійно переграв Браво. Барселона вирушає у фінал Суперкубку, де наш чекатиме Ель Класіко. Матч відбудеться у неділю, 15 січня.

Статистика матчу Бетіс - Барселона 1/2 фіналу Суперкубка Іспанії

Бетіс - Барселона 2:2 (по пен. 2:4)
Голи: Фекір, 77, Лорен, 101 - Левандовські, 40, Фаті, 93.

Володіння м'ячем: 39% - 61%
Удари: 15 - 12
Удари в площину: 7 - 6
Фоли: 16 - 18
Атаки: 117 - 164

Бетіс: Браво - Руїбаль (Сабалі, 79), Пеццелья, Луїс Феліпе, Міранда - Родрігес (Гвардадо, 87), 81), Каналес (Карвалью, 46), Луїс Енріке, Фекір (Лорен, 91), Родрі (Хуанмі, 81) - Іглесіас (Вілліан, 67).

Барселона: тер Штеген - Роберто (Крістенсен, 78), Араухо, Кунде, Альба (Алонсо, 79) - Гаві (Кессьє, 96), де Йонг (Бускетс, 63), Педрі - Рафінья (Фаті, 87), Левандовські, Дембеле (Торрес, 63).

Попередження: Фекір, Луїс Енріке, Родрігес, Міранда, Гвардадо - Роберто, Рафінья.

Вилучення: Гвардадо (друга жовта).


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK