Лаціо - Рома 1:0: огляд матчу та результат гри 19.03.2023

Римське протистояння за класикою вийшло гарячим та насиченим на події.
2023 г., 19 березня, 21:06
Лаціо / Getty Images
Лаціо / Getty Images

У неділю, 19 березня, на Стадіо Олімпіко пройшло традиційне Римське дербі між Лаціо та Ромою. Для додаткового градусу матчу не вистачало лише Жозе Моуріньйо, який відбував дискваліфікацію. Але його підопічні і без нього додали "гостроти".

Незважаючи на малу кількість створених моментів, команди вже у першому таймі задали градус всього протистояння, кульмінацією якого стало вилучення Рожера Ібаньєса вже на 32-й хвилині.

Причому бразилець може звинувачувати у цьому лише себе. "Джаллороссі" володіли м'ячем на чужій половині поля, Ібаньєс погано обробив передачу від одноклубника, після чого зрубав опонента, який тікав у контратаку. Суддя заслужено показав захиснику другу жовту.

Джерело: Getty Images

Єдиний (він же переможний) гол відбувся в середині другої половини. Феліпе Андерсон ледь торкнувся м'яча при передачі, але цього було достатньо, щоб м'яч дійшов до Маттіа Дзакканьї, який на самоті вийшов на воротаря і точно пробив у дальній кут.

Джерело: Getty Images

Номінальні гості мали кілька шансів відігратися, але цього дня блискуче виступив голкіпер "орлів" Іван Проведель, який впорався з усіма небезпеками.

Лаціо за рахунок перемоги повернувся на друге місце, проте його звідти може зрушити Інтер, якщо він переможе Ювентус. Рома ж залишилася на п'ятому рядку, маючи в активі 47 очок.

Читайте також: Байєр завдяки двом пенальті обіграв Баварію

Статистика матчу Лаціо - Рома 27-го туру Серії А

Лаціо - Рома 1:0
Гол: Дзакканьї, 65.

Володіння м'ячем: 69% - 31%
Удари: 12 - 9
Удари в площину: 5 - 3
Фоли: 18 - 13
Очікувані голи (xG): 0.55 - 0.73

Лаціо: Проведель - Марушич, Казале, Романьолі, Хюсай - Мілінкович-Савич, Катальді, Альберто - Педро (Башич, 88), Андерсон, Дзакканьї (Канчелльєрі, 81).

Рома: Патрісуі - Манчіні, Смоллінг, Ібаньєс - Залевські, Крістанте, Вейналдум (Матич, 67), Спінаццола - Дібала (Льоренте, 46 (Ель-Шаараві, 79)), Белотті (Абрахам, 67), Пеллегріні (Сольбаккен, 84).

Попередження: Альберто, Романьолі, Канчелльєрі, Башич - Ібаньєс, Крістанте, Манчіні.

Вилучення: Марушич (неспортивна поведінка) - Ібаньєс (друга жовта), Крістанте (неспортивна поведінка).

КЛЮЧОВІ СЛОВА: Рома Лаціо Серія А

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK