Легенда Ліверпуля висловився про зняття очок з Евертона

Джеймі Каррагер несподівано став на захист "ірисок".
2023 г., 17 листопада, 18:49
Джеймі Каррагер
Джеймі Каррагер

Екс-футболіст Ліверпуля Джеймі Каррагер висловився про зняття очок з Евертона.

За словами англійця, "іриски" не заслужили такого жорсткого покарання.

"У похмурий день для Евертона є і хороші новини: в цьому сезоні він залишиться в Прем'єр-лізі.

Клубу, можливо, важко знайти цей плюс серед мороку 10-очкового відрахування, і зрозуміло, що вони будуть оскаржувати рішення.

Однак є й розрада. Якщо й був рік, коли можна було отримати таке покарання, то це саме він. Є три команди гірші за Евертон, які не виглядають здатними скористатися їхнім скрутним становищем.

Я згоден з уболівальниками Евертона в тому, що 10-очковий штраф є надзвичайно суворим, враховуючи обставини.

Немає жодних сумнівів у тому, що "Евертон" порушив правила, і ніхто не був більш критичним до того, як клуб управляється, ніж я. Правління Фархада Моширі було жахливим від початку і до кінця, і кінцева відповідальність за тяжке становище клубу лежить на ньому.

Правил потрібно дотримуватися, і стримувальні чинники необхідні для того, щоб інші не отримували несправедливої переваги за рахунок перевитрати коштів, але в цьому випадку доречним був би штраф або ембарго на трансфери. Важко зрозуміти логіку, за якою клуб отримав би менше покарання, ставши адміністратором, що призвело б до вирахування дев'яти очок.

Якби Евертон був винен у навмисному обмані Прем'єр-ліги, у непрозорості своїх фінансових труднощів, у тому, що він брехав про суми, які він реально витрачає, і "підтасовував" звітність, я був би налаштований по-іншому.

Мої симпатії викликані тим, що все сталося з точністю до навпаки. Важко зрозуміти, як Прем'єр-ліга могла працювати з клубом, щоб забезпечити його відповідність вимогам, спостерігаючи за тим, як у січні 2022 р. він підписує таких гравців, як Натан Паттерсон і Віталій Миколенко, на загальну суму близько 30 млн фунтів стерлінгів, а потім заявляє, що клуб втратив занадто багато - близько 20 млн фунтів стерлінгів. Чому б не втрутитися в цей момент?

Евертон має право відчувати себе скривдженим, враховуючи час, коли було винесено це покарання, співпрацю з Прем'єр-лігою і відчуття, що вони стали політичним пішаком. Усім відомо, що Прем'єр-ліга відчайдушно намагається відбитися від ідеї про необхідність незалежного регулятора для управління нашою грою. "Евертон" почуватиметься жертовним ягням доти, доки інші клуби не стануть переслідуватися настільки ж жорстко.

У цьому випадку я не впевнений, що покарання відповідає злочину, але, оскільки воно швидше загрожує статусу клубу в Прем'єр-лізі, ніж гарантує виліт із неї, як це було б рік тому, Евертон може втішитися тим, що це сталося пізніше, а не раніше", - написав Каррагер для The Telegraph.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK