Жирона - Валенсія 2:1: огляд матчу та результат гри 02.12.2023

Каталонці могли і "поховати" суперника, але гол Савіо у додатковий час був скасований через офсайд.
2023 г., 2 грудня, 17:25
Жирона / Getty Images
Жирона / Getty Images

У суботу, 2 грудня, на Естадіо Мунісіпаль де Монтіліві пройшов матч 15 туру іспанської Ла Ліги, в якому Жирона приймала Валенсію.

У стартовому складі каталонського колективу вийшли і Віктор Циганков, і Артем Довбик, який нещодавно поновив тренування після відновлення від пошкодження литкового м'яза. А ось Роман Яремчук знову опинився на лаві запасних "кажанів".

Але й без нього команда Рубена Барахи чудово показувала себе у першому таймі, в якому господарі поля хоч і більшу частину часу володіли м'ячем, але моменти створювала саме Валенсія.

І якщо у першому таймі валенсійці не змогли пробити Пауло Гассанігу, то вже на старті другого це виправив Уго Дуро. Після цього гості очікувано сіли у ще глибшу оборону.

Підопічні Мічела мали повно часу, щоб відігратися, але трапилося це лише в останні десять хвилин матчу. І обидва голи на свій рахунок записав "джокер" Крістіан Сутані, якому вистачило восьми хвилин на полі, щоб відзначитись. А потім ще через п'ять хвилин він оформив дубль, який і приніс Жироні вольову перемогу.

Джерело: Getty Images

Варто відзначити Яна Коуту: бразилець вийшов на заміну і одразу ж віддав гольову на Стуані, після чого повторив цей трюк. А в доданий час Савіо забив третій гол, але його скасували через офсайд.

Українці ж у цій грі "промовчали": Циганков та Довбик відіграли всі 90 хвилин, а Яремчук з'явився на полі одразу після першого голу Стуані. Ще під кінець першої половини Довбик став автором забитого м'яча, проте суддя скасував його взяття воріт через офсайд у його одноклубника.

Наразі Жирона продовжує очолювати турнірну таблицю чемпіонату Іспанії, випереджаючи Реал на три очки ("вершкові" ще не зіграли свій матч проти Гранади). А Валенсія залишилася десятою із 19 очками.

Читайте також: Маліновський відзначився голом за Дженоа у другому матчі поспіль

Статистика матчу Жирона - Валенсія 15-го туру Ла Ліги

Жирона - Валенсія 2:1
Голи: Стуані, 83, 88 - Дуро, 57.

Очікувані голи (xG): 1,18 - 1,26
Володіння м'ячем: 76% - 24%
Удари: 9 - 9
Удари в площину: 5 - 3
Фоли: 6 - 7

Жирона: Гассаніга - Е. Гарсія, Давід Лопес (Стуані, 75), Блінд, Гутьєррес - Еррера (Торре, 13 (Коуту, 82)), А. Гарсія, Мартін (Порту, 82) - Циганков, Довбик, Савіо.

Валенсія: Мамардашвілі - Коррея, Москера, Пауліста, Гасіоровскі (Васкес, 89) - Фулькьє (Амалла, 84), Герра, Пепелу, Перес (Діакабі, 67) - Дієго Лопес (Канос, 84), Дуро (Яремчук, 84).

Попередження: Блінд, Коуту, Савіо - Гасіоровскі, Дуро, Пауліста.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK