Суд Європейського Союзу відхилив апеляцію колишнього власника Челсі

Роман Абрамович хотів, щоб його виключили із санкційних списків і відшкодували збитки.
2023 г., 20 грудня, 13:45
Роман Абрамович / Getty Images
Роман Абрамович / Getty Images

Колишній власник Челсі Роман Абрамович програв справу про відміну санкцій, які були накладені на нього після повномасштабного вторгнення росії в Україну, повідомляє Reuters.

У липні цього року російський олігарх подав позов до Суду Європейського Союзу. Він вимагав скасувати санкції та виплатити йому компенсацію у розмірі одного мільйона євро.

Суд відзначив роль Абрамовича в російській сталеливарній компанії Evraz (EVRE.L) і той факт, що сталь є основним джерелом доходів російського уряду.

"Генеральний суд відхиляє позов, поданий паном Абрамовичем, тим самим підтверджуючи вжиті проти нього обмежувальні заходи", - йдеться у постанові суду ЄС.

"Насправді Рада не помилилася у своїй оцінці, вирішивши включити, а потім зберегти ім'я пана Абрамовича у спірних списках, з урахуванням його ролі у групі Evraz і, зокрема, у її материнській компанії", - додали у відомстві, маючи на увазі санкційних списків.

Читайте також: Коктейль і кіт: Мудрик показав, як відсвяткував вихід Челсі в півфінал Кубка ліги

Нещодавно стало відомо про спробу передати Ізраїлю гроші із продажу Челсі, які призначені Україні. Нагадаємо, що Роман Абрамович має ізраїльське громадянство.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK