Ексзахисник Динамо оголосив про завершення кар'єри в збірній

Домагой Віда більше не зіграє за Хорватію.
21 липня, 17:59
Домагой Віда / Getty Images
Домагой Віда / Getty Images

Колишній захисник київського Динамо Домагой Віда прийняв важливе рішення щодо свого майбутнього.

Віда вирішив завершити кар'єру в збірній Хорватії. Про це він повідомив в Instagram місцевої футбольної асоціації.

Читайте також: Екс-гравець Шахтаря дав декілька порад Партизану перед матчем з Динамо в Лізі чемпіонів

"Коли я 23 травня 2010 року перед своєю родиною, друзями та моїми земляками зі Славонії дебютував за хорватську футбольну збірну, я думав, що здійснив свою футбольну мрію.

Трохи більше ніж 14 років потому, я знаю, що це був лише початок найкращих історій у моєму футбольному житті. І як би важко не було це висловити словами, написати чи сформулювати, адже важко відійти від того, що так багато значить, легше, коли я знаю, наскільки я багатший через усе, що пережив.

Честь одягнути одного разу в кар'єрі найкращу футболку у світі та представляти свою батьківщину.

А коли це зробиш 105 разів, візьмеш участь у семи великих турнірах і виграєш три великі медалі з Хорватією, то можна бути лише безмежно вдячним за таку привілегію.

Перемоги та успіхи – це те, що залишається в книгах, але в моїх спогадах залишається набагато більше. І всі важкі моменти однаково цінні та важливі, бо зміцнюють єдність, характер і взаєморозуміння в команді. Ми звикли до великих успіхів протягом останніх років, але ми, "сенатори", також пережили розчарування, зміни тренерів, поразки та важку критику. Ми вийшли з цього сильнішими, і успіхи були ще солодшими.

Я насолоджувався боротьбою за Хорватію на полі й пишаюся тим, що був членом тієї незабутньої срібної команди з Росії. Але з таким же завзяттям я провів і попередні кілька років, коли не грав так багато, бо навчився, що для успіху важливі всі, від першого до останнього. Віддай максимум на тренуванні, підтримай і підніми товаришів по команді, підбадьор, обійми, розвесели команду, заведи пісню - у багатьох відношеннях це може сприяти успіху збірної, і я пишаюся тим, що в ролі заступника капітана Хорватії міг так сприяти.

Після 14 років, проведених у цій родині, як усім подякувати та нікого не забути?

Дякую всім моїм тренерам, від Славена, який дав мені перший шанс, через Ігора, Нику та Анте до Златка, з якими ми досягли цих небачених і неймовірних успіхів, а також усім тренерам у штабі.

Для мене було честю ділити роздягальню з деякими з найкращих гравців, яких коли-небудь мала Хорватія, на чолі з найбільшими з великих. Дякую вам за те, що завжди віддавали все за Хорватію, що всі ви сприймали збірну як святиню, через що кожна зустріч завжди приносила радість, коли ми бачилися, спілкувалися та потім боролися за ту ж мету.

Дякую всій допоміжній команді, яка також має великі заслуги за кожен успіх, усім нашим фізіотерапевтам, лікарям та економам, а також людям із Федерації на чолі з "тіткою" Івою. Дякую президентам, покійному Влатко, Давору та нинішньому Маріяну за велику підтримку, яку Союз завжди надавав збірній.

Дякую нашим чудовим фанатам, через яких нам особливо шкода, що цього року ми не досягли більше в Німеччині, де ми мали найбільшу підтримку в історії. Але саме ваша підтримка в такі моменти багато значить, бо показує, що ви завжди за нас і визнаєте, що ми віддаємо все від себе. Прийоми 2018 і 2022 років я ніколи не забуду, спільність і любов, яку ми тоді відчували, є найбільшою нагородою за всі зусилля, які ми доклали для успіху збірної.

Дякую батькові за те, що привів мене у футбол, родині, друзям і всім тренерам за підтримку і все, чого вони мене навчили в кар'єрі.

Грати за збірну – це радість, гордість, честь, привілегія... Але все це приходить з однією високою ціною, яку платить - родина.

І тому найважливіша подяка йде моїй дружині Івані та сину Давиду, які є моєю найбільшою підтримкою, втіхою та опорою, а які багато цього "представницького часу" провели без мене. Я щасливий, що зміг розділити з ними найкращі моменти і радію додатковому часу, який тепер проведемо разом.

Мені буде не вистачати всього - матчів, перемог, зустрічей, сміху, кімнати для масажу, вболівання, святкувань, напруги, навіть невдач, бо тоді дізнаєшся, з чого ти зроблений - а Хорватія зроблена з сильного характеру.

Але я знаю, що настав час для молодих сил, і знаю, що серед них є старші, які поведуть до нових успіхів. Від щирого серця бажаю їм і надалі йти слідами цієї генерації, яка досягла більше, ніж я міг мріяти того 23 травня 2010 року.

Тому, як би важко не було прощатися, я йду з гордістю та щастям, і, як кажуть - одного разу Вогняний, завжди Вогняний!

Ваш Домагой!", - написав Віда в своєму посланні.

Домагой наразі грає за грецький АЕК. 

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK