Мессі, Родріго та інші заслужені гравці, які не отримали номінацію на Золотий м'яч

ISPORT виділив футболістів, які цілком могли опинитися в 30-ці, але в підсумку їх там не опинилося.
6 вересня, 08:30
Колаж Василь Войтюк
Колаж Василь Войтюк

Напередодні France Football опублікував список номінантів на отримання Золотого м'яча 2024 року. Незважаючи на те, що реальних претендентів на звання всього топ 3-4 людини, список традиційно складений з трьох десятків футболістів.

Звісно, як завжди, після оприлюднення номінантів починаються дискусії на теми "кого забули включити" чи "хто не заслуговує тут бути". ISPORT вирішив поговорити на першу і виділив кілька футболістів, які могли б опинитися в цьому списку, але не опинилися.

Родріго Гоес (Реал Мадрид)

Головні досягнення: виграв Лігу чемпіонів та чемпіонат Іспанії в статусі основного гравця найкращого клубу світу.

Якщо чесно, то саме 23-річний бразилець надихнув до написання цього матеріалу, адже він відреагував на своє "не потрапляння" в ТОП-30 колажем з виграними кубками, який запостив у своїх соціальних мережах.

Джерело: Instagram

Безумовно, Родріго був важливою складовою команди. Він забивав в обох матчах проти Ман Сіті в Лізі чемпіонів, але звісно сяяв не так яскраво, як його інші партнери по команді. Тим не менше, якби він потрапив в "тридяцятку", то питань з цього приводу напевне що не було б.

Хуліан Альварес (Ман Сіті/Атлетико Мадрид)

Головні досягнення: перемога в чемпіонаті Англії та Копа Америка.

Аргентинець минулого сезону відіграв більше семи десятків матчів! При цьому прийнято вважати, що він був лише на підхваті в Пепа Гвардіоли, але насправді Хуліан 31 раз виходив на поле в стартовому складі Сіті лише в АПЛ.

Джерело: Instagram

Альварес хоч і не був на провідних ролях ні в клубі, ні в збірній, та все ж був важливим гвинтиком в механізмі роботи своїх команд, допомагаючи їм досягати потрібного результату.

Антуан Грізманн (Атлетико Мадрид)

Головні досягнення: півфінал Ліги чемпіонів і круте півріччя

Французький нападник прямо зараз знаходиться досить далеко від звання одного з найкращих гравців світу, але ще в січні це було не так.

Антуан провів просто феноменальне перше півріччя, буквально тягнучи Атлетико до вершини. Він забивав, асистував і просто мав колосальний вплив на партнерів.

Але потім сталась травма. Не дуже важка, за пару тижнів Антуан повернувся, але вже був не тим гравцем, яким до неї. Починаючи з березня, в минулому сезоні Грізманн забивав тільки в трьох матчах. Так, забив шість голів, але все ж… Жодного забитого м'яча на Євро, виліт від Борусії в ЛЧ. Мабуть, француза не включили в ТОП-30 справедливо, але те перше півріччя все ж було дуже крутим.

Серу Гірассі (Штутгарт/Борусія Дортмунд)

Головні досягнення: Найкращий бомбардир Бундесліги серед тих, кого звуть не Гаррі.

Звісно, всі ми дуже раді тому, що Артем Довбик потрапив в список з тридцяти номінантів на Золотий м'яч, але де в ньому Серу Гірассі?

Джерело: Instagram

28-річний нападник забив в Бундеслізі 28 голів (на чотири більше, ніж Довбик в Ла Лізі), тоді як минулого року в найкращого бомбардира турніру було всього 16 м'ячів. Його Штутгарт, якому пророкували нижню половину таблиці в підсумку зміг обійти Баварію.

Гвінеєць провів прекрасний сезон, за підсумками якого перебрався в дортмундську Борусію, і точно заслуговував на потрапляння в цей список.

Лео Мессі (Інтер Маямі)

Головні досягнення: перемога на Копа Америка та переписана історія футболу США.

Звісно вік бере своє і аргентинський геній все ж трішки регресує, але той рівень футболу, який для Мессі є "низьким", для більшості футболістів все ще є "захмарним".

Джерело: Instagram

Лео переїхав в США і одразу почав показувати, що він кращий за всіх інших мінімум на голову. Кілька побитих рекордів і виграний Кубок Ліг майже одразу. 2024 рік Мессі також розпочав шикарно, забиваючи ледь не в кожному матчі.

Влітку Лео знову одягнув капітанську пов'язку і повів свою збірну до перемоги на Копа Америка. І хоч тепер Мессі не був головною зіркою своєї команди, але відіграв надважливу роль в цьому досягненні.

Читайте також: Беллінгем – володар Золотого м'яча за версією ISPORT

Ще кілька персонажів

Хоча багато хто й не згадає три останні клуби Хамеса Родрігеса, але минулу Копа Америка він провів на неймовірному рівні. Колумбійця можна порівняти з Дані Ольмо, який також нічим видатним не відзначився на клубному рівні, але круто показав себе на Євро і потрапив в список 30-ти.

В списку номінантів ми бачимо і героя фіналу Ліги Європи Адемолу Лукмана, але давайте чесно, до того матчу проти Байера про нього ніхто не говорив і навряд чи він потрапив би навіть в список 200 кращих. Чому тоді в "тридцятці" немає Коді Ґакпо чи Джорджа Мікаутадзе, які круто провели Євро і при цьому на клубному рівні не відстали від нігерійця в плані результативності.

Лоіс Опенда та Александер Сорлот – читайте абзац про Гірассі, ситуація цих хлопців також дуже схожа. Вони забивали дуже багато в цьому сезоні і їхні "кампанії" навряд чи можна назвати гіршими, ніж у Артема Довбика.

Півзахисник ПСЖ Вітінья провів дійсно якісний сезон, але чи настільки він більше заслуговує бути в списку, ніж умовний Орельєн Чуамені чи герой чемпіонату Європи Фабіан Руіс?

Джерело: Instagram

Ну і як не згадати Кріштіану Роналду? Незважаючи на вік і статус чемпіонату, його бомбардирські показники просто вражають, але, схоже, у France Football не вважають це достатньою причиною до включення гравця.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK