Три французьких клуба стали жертвами схеми з фальшивими інвестиціями в криптовалюту і діаманти

В місті Нансі вже розпочато судовий процес стосовно цієї справи.
Сьогодні, 18:55
Анже та Тулуза два з цих клубів / Getty Images
Анже та Тулуза два з цих клубів / Getty Images

Два колектива елітного французького дивізіону Анже і Тулуза, а також Сошо, яке грає в третьому дивізіоні, стали жертвами шахраїв.

Як повідомляє The Local France, клуби потрапили в шахрайську схему з фальшивими інвестиціями в криптовалюту і діаманти. Загалом, жертвами стало більше тисячі людей, а збитки склали біля 28 мільйонів євро.

Підсудні, віком від 28 до 73 років, звинувачуються у тому, що кілька років тому вони керували вебсайтами, де пропонували фальшиві можливості інвестицій.

Також вони звинувачуються у виманюванні суми розміром в 60 тисяч євро у вже загаданих Анже, Тулузи та Сошо. ЦІ клуби були не єдиними, яких намагались ошукати, є ще 10 неназавних колективів, з якими схему провернути не вдалося.

З Анже, Тулузи та Сошо виманили гроші, представляючись агентами їх гравців і повідомляючи, що хтось з їхніх футболістів змінив банківські рахунки, тож, тепер потрібно перечисляти зарплату на новий рахунок, реквізити яких надавали фейкові представники спортсменів.

Загалом, у цій справі замішано 22 підозрюваних. 12 з них підозрюють у злочинній змові, ще 10 у шахрайстві, вчиненому у складі бандитського угруповування.

Нагадаємо, раніше стало відомо про ще одну шахрайську схему з криптовалютоами. В цій справі фігурантами може стати низка відомих футболістів.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!

КЛЮЧОВІ СЛОВА: Франція шахрайство

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK